PEMI AVSLØRER AT HAN KJENTE PÅ PRESSET ETTER «MÅLTØRKEN»: − DU MISTER SELVTILLIT

LILLESTRØM (VG) Med to mål og matchvinner-status mot Lillestrøm falt det også noen kilo av skuldrene til Faris Pemi (22). Samtidig kommer toppscorer Amahl Pellegrino (32) med et stikk til pressen.

– Dere har sagt at «han har ingenting i Bodø/Glimt å gjøre», at han ikke passer inn og at han ikke er en god nok fotballspiller. Men i dag blir det andre ord. Det er litt sånn media er. Det er himmel eller helvete. Det får vi bare tåle, så er det bare å jobbe på og ikke høre på det tullet som blir sagt, sier Amahl Pellegrino etter 2–1-seieren over Lillestrøm.

Tidligere i uken gikk Håvard Sakariassen ut i Avisa Nordland-podkasten Studio Glimt og avfeide «spisskrisen», etter Glimts midtspisser hadde fått kritikk blant annet i lokalpressen.

Til tross for at Bodø/Glimt topper tabellen med 16 poeng på seks kamper og har et målsnitt på 2,5 mål per kamp, hadde de tre spissene Faris Pemi, Runar Espejord og Lasse Nordås kun ett seriemål mellom seg før søndagens kamp.

Men da Bodø/Glimt trengte det som mest, viste Pemi sin rå styrke da han nikket inn sitt andre og tredje seriemål for sesongen.

– Det føles bra. Det er ikke alltid lett, spesielt for oss spisser i klubben. Jeg blir matchvinner, det er åpenbart en god følelse, sier Pemi til VG.

– Føler du på presset når laget scorer så mye mål?

– Åpenbart. Når det går to-tre kamper uten at du scorer, mister du litt selvtillit. Det er ikke lett. Du må jobbe hardt på trening, og i dag ble vi belønnet for det, sier den nigerianske kraftspissen etter dette:

Etter en målløs første serierunde, var det Runar Espejord som fikk tillit på topp i andre serierunde. Deretter ble tromsøværingen syk, noe som gjorde at Pemi igjen fikk sjansen fra start mot Aalesund. Der scoret han også i 3–0-seieren.

Så gikk Pemi målløs av banen i cupsemifinaletapet mot Lillestrøm på Åråsen. Den påfølgende helgen var det Lasse Nordås som startet på topp i 2–2-kampen mot Brann, før Pemi har startet kampene mot Odd og Lillestrøm denne uken.

Mot LSK viste 22-åringen endelig glimt av det potensialet nordlendingene så da de kjøpte ham fra Kristiansund før sesongen.