CUPHELTEN FIKK MAMMA-HJELP: − HUN ER NESTEN FOR GOD TIL DET

ULLEVAAL STADION (VG) Ole Didrik Blomberg (22) slet benken og kjente på motgang, men i år er han en av Brann-trener Eirik Hornelands favoritter. Mye takket være «terapeutiske» samtaler med moren.

– Det er nesten så jeg blir irritert når jeg snakker med henne, for hun har så gode poenger. Hun kunne nesten vært en terapeut, smiler Ole Didrik Blomberg.

Han snakker om sin mor, Anne Marie Blomberg – som ikke er terapeut, men tvert imot yogainstruktør. De siste årene har både hun og andre i familien spilt en ekstra viktig rolle for mannen som ble en av Branns store cupfinalehelter.

Blomberg scoret nemlig det første målet da Brann sikret gullet med 2–0-seier mot Lillestrøm.

Et slikt øyeblikk har Blomberg ventet lenge på. Det er nemlig først de siste månedene 22-åringen har blitt fast i Branns startoppstilling.

I fjor satt Blomberg på benken fra start i 27 av 30 kamper.

– Jeg følte jeg fortjente mer, sier han.

Han ble riktignok ofte byttet inn, men den bergensfødte angriperen ville naturlig nok spille mye mer.

– Sånn er fotball, og sånn kan det være i livet. Det er bare å stå i det. Men det blir selvfølgelig tungt, og da må du ha et uttak for å få ut den siden av saken, sier Blomberg – som tidligere har uttalt til BT at han er opptatt av at også menn skal kunne snakke om det som er vanskelig.

– Jeg snakket med familien og damen min, og aller mest med moren min, forteller Blomberg.

– Jeg tror kanskje hun skulle ønske at hun hadde flere fotballfaglige poenger, det er mer generelt og mentalt. Litt om hvordan jeg har det hver dag, forklarer han.

– Hva er det beste rådet hun har gitt deg?

– Å, det er mange. Men kanskje at hvis du elsker fotball, så har du det bra.

Denne sesongen har Blomberg fått betalt for tålmodigheten. Han har startet alle kampene i eliteserien, bortsett fra én da han hadde en liten kjenning.

Eirik Horneland sier til VG at han egentlig aldri har vært i tvil om at Blomberg kom til å slå gjennom. Men Brann-treneren mener spilleren trengte nettopp en liten mental oppstrammer.

– Han var litt tam mentalt, syntes jeg, hvis jeg skal være ærlig. Han var en gutt som trengte å stramme seg litt opp og få en tøffere attitude. Han har tatt det til seg. Det er utrolig kjekt at han får betalt for det, og nå begynner han å se ut som en fullblods eliteseriespiller, sier Horneland.