KUNSTMÅL DA START SNUDDE TIL SEIER I SØRLANDSDERBYET: − USERIØST BRASSESPARK OG RØDT KORT

(Start – Jerv 2–1) Zakaria Sawo ble den store helten for Start da han avgjorde på brassespark like før slutt mot sørlandsrivalen Jerv.

– Det blir for useriøst. Det er ikke sånn du ser hver dag, sier Start-spiller Henrik Robstad til TV 2 om drømmemålet til lagkameraten.

Det var imidlertid Jerv som kom best i gang da Lucas Larade banket gjestene i ledelsen etter 56 minutter. Målet kom etter forsvarsrot fra vertene.

Start-spillerne klarte ikke å klarere etter en corner, noe som ga André Richstad muligheten til å banke til. Skuddet gikk imidlertid vis en Start-spiller før den endte opp hos Larade, som bredsidet Grimstad-laget i ledelsen.

Gleden ble imidlertid kortvarig da Alagie Sanyang stupte inn utligningen på et innlegg fra Sander Sjøkvist, bare 18 minutter senere.

Fem minutter senere så det virkelig ut til å rakne for Jerv da Mathias Grundetjern trodde han hadde snudd kampen for vertene, men dessverre for det oppmøtte Start-publikummet måtte de slukøret se bort på linjedommeren som hadde vinket av for offside.

Snuoperasjonen ble imidlertid et faktum da Zakaria Sawo viste fram et stykke fotballmagi og brassesparket inn vinnermålet, ett minutt før full tid.

I jubelrusen dro Sawo av seg drakten og dro dermed på seg sitt andre gule kort for kveld, noe som gjorde at Start måtte holde unna med én mann mindre.

– Det røde kortet var verdt det, konkluderte Robstad.

Da Kristiansand-klubben klarte å holde unna sendte det dem opp på 5.-plass i Obos-ligaen. Det skiller bare fire poeng opp til serieleder Kongsvinger, som riktignok har én kamp mindre spilt.