FRYKTER AT BRANN-LAGET RAKNER: − VIL VÆRE KATASTROFE

Etter en fantastisk vårsesong er en rekke Brann-spillere brennhete på overgangsmarkedet.

– Som Brann-supporter ligger det alltid en grunnleggende usikkerhet for at alt skal gå galt, men samtidig er vi utstyrt med urealistisk optimisme.

– Nå er Brann på et sted sportslig og økonomisk de ikke har vært på veldig lenge, sier Knut Høibraaten entusiastisk til VG før duellen mot Viking.

Den tidligere fotballagenten er fast innslag i Brann-podkasten «Ballspark».

Cupmesterskap og festfotball fra Bergens fotballhelter skaper glede – og bekymringer.

For venstreback David Møller Wolfe er allerede solgt til AZ Alkmaar for rundt 30 millioner kroner, og midtbanespiller Mathias Rasmussen går trolig til belgiske Union Saint-Gilloise for mellom 13 og 15 millioner kroner.

– Salget av Wolfe er et eventyr, men at Rasmussen også selges er litt leit. Han har vært uhyre viktig, og stallen er tynn, sier Høibraaten vel vitende om alle ryktene som svirrer rundt flere av spillerne.

– Ole Didrik Blomberg er perfekt i alder og har vært fryktelig god. Bård Finne er bedre enn noen gang, og Felix Horn Myhre har vært enorm. Jeg vet ikke om konkret interesse, men skjønner at det kommer.

– Hva skjer dersom Brann selger enda flere nå i løpet av sommeren?

– Det vil være katastrofe! De skal spille i Europa igjen og må beholde stammen i dette laget.

Finne har ni seriemål så langt, og scoret i cupfinalen. 28-åringen ble nylig belønnet med landslagsplass, og er hetere enn noen gang.

– Han er heldigvis ikke i den mest attraktive alderen. Jeg tror, og håper, at det må noe ekstraordinært til for å lokke ham bort fra Brann. Det er komplett krise hvis de selger ham – da selger de seg ut av alt, slår Høibraaten fast.