Rørte treneren til tårer med Tour-bragd: – Holder ut med alt mulig surr

Tobias Halland Johannessen ble bare slått av gigantene Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard på den sjette Tour de France-etappen, på en dag hvor lenge kjempet om etappeseieren.

Oppe på toppen av stigningen til Cauterets-Cambasque, var gleden stor i Uno-X-leiren. Arne Gunnar Ensrud, som er trener for blant andre Tobias og tvillingbror Anders Halland Johannessen, var blant dem som var oppe på fjellet med 23-åringen etter målgang.

Der måtte han felle noen gledestårer, etter å ha sett Johannessen kjøre inn til en imponerende tredjeplass på den sjette etappen i Tour de France.

– Det var glede, stort sett. Glede og lettelse. Det er ekstremt godt at han fikk vist potensialet sitt. Det gir en ro for resten av laget og en ordentlig selvtillitsboost, sier Ensrud til NRK.

Vel nede i landsbyen Cauterets noen minutter senere, er Johannessen raskt ute med skryt til Ensrud, som går under kallenavnet «AG».

– Det er jo noe alle har drømt om, å kunne være her i Touren. Det har jeg sagt i mange år, at drømmen er å kjøre det største rittet i verden med Uno-X. Nå er vi her, og i tillegg så begynner beina å komme og vi klarer å gjøre en god etappe. Da er det veldig deilig å ha «AG» på toppen. Han er en av mine nærmeste, både for Anders og meg. Det å få oppleve dette sammen med ham, det er kult. Han fortjener mye ros, sier 23-åringen.

– Hvorfor fortjener han ros?

– Han holder ut med alt mulig surr. Jeg har hatt mye problemer med knær og så ringer jeg og har litt vondt i halsen. Det er mest surr, men så er det ekstra gøy når vi lykkes. Vi har hatt noen slike opplevelser tidligere og det gir motivasjon til å jobbe videre.