VINGEGAARD FIKK DOPINGSPØRSMÅL: − GLAD DET BLIR SÅDD TVIL

Jonas Vingegaard (26) nekter å gi fra seg den gule ledertrøyen i Tour de France. Han mener det er bra det blir sådd tvil rundt klatrerekordene som settes i årets ritt.

– Jeg forstår fullt og helt at noen er skeptiske. Det skal vi være, med tanke på hva som har skjedd før. Hvis ikke vil det nok bare skje igjen, sier Jumbo Visma-rytteren Vingegaard til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Spørsmålet går på at rytterne i årets Tour de France setter den ene fartsrekorden etter de andre på ulike etapper.

Han tolker det imidlertid som et spørsmål om hvorvidt rytterne er rene eller ikke. Sammen med Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) har Vingegaard slått fartsrekorder på flere ulike stigninger, skriver danske TV 2.

Kanalen skriver videre at spesielt stigningen opp til Col du Tourmalet på 6. etappe vekket oppsikt i miljøet.

Da var Pogacar og Vingegaard 14 sekunder raskere enn den forrige rekorden, satt av Tony Rominger i 1993.

Pogacar smadret også sin egen rekord opp Grand Colombier på fredagens etappe, 1 minutt og 46 sekunder raskere enn i 2020.

Også så sent som på søndagens etappe slo duoen en rekord i Saint Gervais, ifølge climbing-records.com. Det gjør at Vingegaard kan forstå det blir stilt spørsmål til prestasjonene.

– Det eneste jeg kan si, er at jeg ikke tar noe selv. Men helt ærlig er jeg glad det blir sådd tvil, fordi vi kjøer mye raskere enn det man har gjort før.

Han forklarer forbedringene på grunn av bedre kosthold, utstyr og trening.

Mandag er det hviledag i Tour de France foran den siste uken. Vingegaard har forsvart seg mot Pogacars mange angrep den siste tiden, og leder sammenlagt med ti sekunder.