ØDEGAARD ROSES FOR SPESIELL DETALJ: − TRODDE IKKE HAN VAR NOEN KAPTEINSTYPE

Martin Ødegaard (24) hadde trolig en av sine beste dager på fotballbanen da han ble historisk på den engelske nasjonalarenaen søndag. Nå roses han i skyene for en spesiell egenskap.

Ødegaard har hatt kapteinsrollen i ett år allerede. Winther og The Athletics Arsenal-journalist Art de Roché mener det var veldig viktig at nordmannen tok den første straffen i straffesparkkonkurransen og «satte tonen for laget».

– Han er veldig intelligent. Han har så mye ferdigheter. Men det jeg likte best – det var hvordan han var som kaptein – der var han veldig, veldig god. Jeg trodde egentlig ikke han var noen kapteinstype, sier The Times-fotballskribent, Henry Winter til VG.

Alt så egentlig fortapt ut for Ødegaard & co. på Wembley søndag ettermiddag. Manchester City hadde stø kurs mot Community Shield-seier. Men et overtidsdrama og straffesparkkonkurranse snudde opp ned på alt.

Dermed kunne Ødegaard – som første nordmann – løfte et trofé som kaptein i den tradisjonsrike engelske kampen.

Men de bet seg merke i en helt annen ting som imponerte dem enda mer.

De så begge at Ødegaard tok tak i Declan Rice – en helt ny Arsenal-signering kjøpt for over 100 millioner pund denne sommeren – foran den jublende fansen etter kampslutt.

– Han tok ham i hånden foran Arsenal-fansen og sa «dette er en god spiller vi har, syng en sang for ham». Det setter Rice pris på, melder Winther.

– Det er små øyeblikk som det som viser at han har god menneskeforståelse. Det er sånn han gjør kapteinsrollen til sin egen. Han kan skrike så mye han vil på banen, men det er slike øyeblikk der du ser han skaper et bånd til lagkameratene, sier de Roché.