PRESIDENTEN TIL SENSASJONSLAGET KLAKSVÍK: − SURREALISTISK

Klaksvík har allerede sikret seg gruppespill i Europa. Nå venter Molde for laget som ikke har én helprofesjonell spiller.

Klaksvík har sjokkert fotball-Europa i sommer. I Champions League-kvalifiseringen har den færøyske klubben slått ungarske Ferencvaros og deretter svenske Häcken.

Nå venter Molde i den tredje kvalifiseringsrunden.

– Det var surrealistisk da vi trakk Molde. Det var en drøm at vi kunne møte de, sier president i Klaksvik, Tummas Lervig, til VG.

På spørsmål om klubben fra byen som har 5000 innbyggere frykter den norske seriemesteren er han tydelig:

– Vi frykter ingen. Sjansen mot Molde er der alltid. Vi har bevist at vi kan hamle opp mot store lag. Vi kan slå ut Molde, svarer Lervig.

Ved å komme til den tredje kvalifiseringsrunden er Klaksvík allerede minst sikret gruppespill i Conference League og dermed minimum 30 millioner kroner.

Det er massive summer for den færøyske klubben, som har et budsjett på i overkant av 10 millioner kroner og kun fire fulltidsansatte, forteller Lervig.

Til sammenligning er Moldes budsjett på 188 millioner kroner.

– Selvfølgelig har pengene betydning, men vi endrer oss ikke som klubb av den grunn.

På spørsmål om klubben kommer til å gå i gang med kjøpefest av spillere svarer Lervig kontant:

– Aldri. Vi har ingen fulltidsansatte spillere i vår klubb. Det er folk som har jobb som håndverkere, elektrikere, direktører og andre gode folk. Vi vil ikke begynne å få helprofesjonelle spillere. Vi ønsker å holde den kursen vi har satt. Vi skal ikke gå profesjonelt, svarer klubbpresidenten, før han avslutningsvis legger til:

– Vi har et akademi med mange hundre spillere. Vi vil gjerne bruke pengene på å utvikle dem. Vår største drøm er at en spiller vi har utviklet etablerer seg ute i Europa.