UNITED-MANAGER TEN HAG NEKTET Å SVARE PÅ «FJERNE HODE»-PÅSTAND

(Man. United – Wolves 1–0) Manchester United red i land en sliteseier mot kaos-pregede Wolverhampton – mye takket være en kontroversiell avgjørelse dypt inne i overtiden.

– Det så ut som han fjernet hodet til angriperen vår. Det er straffe, men jeg er ikke så overrasket over at vi ikke fikk den. Jeg forstår det, men aksepterer det ikke, sier Wolves-sjef Gary O’Neil med litt galgenhumor på Sky Sports’ sending.

For langt inn i overtiden og på stillingen 1–0 til hjemmelaget, utkjempet Manchester United-keeper André Onana og Wolves’ Sasa Kalajdzic en tøff duell om ballen etter et innlegg inne i Uniteds 16-meter.

Onana var altfor sent ute og ekspertene er samstemte i at Wolverhampton burde fått straffespark – og en mulighet til å utligne. Kasper Wikestad kaller det en «skandale» på Viaplays sending.

Manchester United-manager Erik ten Hag snakket om situasjonen på en pressekonferanse etter kampen. Han konstaterer at den ble VAR-vurdert og det ble ikke gitt straffe.

– Selvfølgelig er vi fornøyde med det, sier han.

Han ble deretter konfrontert O’Neils påstand om at det kunne se ut som Onana «fjernet hodet» på Kalajdzic.

– Jeg føler jeg ikke må svare for hvordan han tolker og ser det, sier ten Hag alvorlig.

Onana selv sier til Viaplay at «det ikke betyr noe nå», men erkjenner han kanskje vil føle seg heldig når kampen har sunket inn.

En straffe og en sjanse til å utligne hadde ikke vært ufortjent.

Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-helt Gary Neville hadde nemlig følgende dom over det han fikk se av sin gamle klubb:

– United ble utspilt og bør føle seg heldige med tre poeng. Det fortjente de ikke, kommenterte han.

For det var lite som minnet om at Wolverhampton har lagt bak seg en sommer der de måtte kvitte seg med kapteinen, fikk avlyst sesongoppkjøringsturen til Sør-Korea og så sent som forrige uke skilte lag med en misfornøyd manager.