MATHIAS NORMANN KLAR FOR KLUBB I SAUDI-ARABIA

Mathias Normann er ferdig i Russland. Nå fortsetter han karrieren i saudiarabiske Al-Raed.

– Jeg hadde håpet at han hadde valgt en annen vei ut av uføret i Russland. Det må jeg innrømme, sier landslagssjef Ståle Solbakken til VG.

Al-Raed ligger sist i den saudiarabiske Pro League etter to kamper. Normann er klubbens fjerde signering fra europeisk fotball denne sesongen. Fotballpresident Lise Klaveness istemmer med landslagssjefen om klubbvalget.

– Jeg skulle ønske at Mathias valgte annerledes. Det må jeg være ærlig å si, selv om jeg vet at han hadde et sterkt ønske om å komme seg ut av Russland og at han følte seg utrygg etter droneangrep nær hans hjem. Likevel hadde vi håpet at han fant en annen vei ut av Russland enn dette, skriver hun i en sms til VG.

– Det er et kontroversielt valg på mange måter, men samtidig ikke så overraskende med tanke på hvilke type spillere som går dit nå. Det er jo alle slags typer spillere i alle mulige land, og spillere som man har et forhold til gjennom mange år på TV, de største stjernene og ambisiøse spillere i sin beste alder, sier Solbakken.

Klaveness var i kontakt med Normann for noen uker siden.

– Jeg hadde en samtale med Mathias for noen uker siden da det var droneangrep og andre krigshandlinger nær hans hjem i Russland. Jeg kontaktet ham fordi jeg ville vite om han var ok, skriver Klaveness.

Heller ikke Klaveness mener det er overraskende at Normann melder overgang til Midtøsten-landet.

– Isolert sett er det ikke overraskende at Mathias fikk tilbud derfra. Dette vil vi møte på i mange former fremover. Saudi-Arabia mener alvor og vil de neste årene gå inn med så store investeringer at det vil prege internasjonal fotball på mange måter, også på kvinnesiden.