FREDRIK MIDTSJØ SENKET MOLDE PÅ OVERTID: − DEN MEST USANNSYNLIGE MATCHVINNEREN

(Molde – Galatasaray 2–3) Molde rystet Galatasaray før tidligere Rosenborg-spiller Fredrik Midtsjø (30) dukket opp foran mål på overtid. Nå venter et knalltøft returoppgjør i Champions League-playoffen.

Molde sjokkerte først Galatasaray og tok en tidlig ledelse. Deretter snudde tyrkerne kampen i første omgang, før Kristoffer Haugen utlignet med et drømmetreff på volley etter pause.

Hjemmelaget var nære å gå i ledelsen ved flere anledninger etter utligningen. I stedet kom Galatasarays Mauro Icardi alene med keeper. Innbytter Fredrik Midtsjø sto i drømmeposisjon på åpent mål og satte inn 3–2 tre minutter på overtid.

– Den mest usannsynlige matchvinneren, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Den tidligere RBK-spilleren hadde bare vært på banen i ti minutter før han satte ballen i det åpne buret i tilleggstiden.

– Det betyr ganske mye. Jeg skal ikke legge skjul på at det er Rosenborg som er klubben min, så det å score et sånt mål … det er viktig. Men det er en kamp igjen, så vi kan ikke ta helt av, sier trønderen til TV 2 etter å ha senket sin tidligere rival.

Midtsjø skaffet dermed tyrkerne et sterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Istanbul. Sammenlagtvinneren der kvalifiserer seg for gruppespillet i Champions League.

Han mener at Champions League-drømmen lever i høyeste grad for Molde til tross for overtidstapet i første oppgjør.

Molde fikk en drømmestart da vertene gikk rett i strupen på den tyrkiske stormakten. Martin Ellingsen sendte hjemmesupporterne til himmels i åpningsminuttene.

Ellingsen røk korsbåndet i 2021, og var tilbake på banen for Molde i juli etter nesten to år på sidelinjen. Mot de regjerende tyrkiske seriemesterne Galatasaray, med verdensstjerner som Mauro Icardi og Dries Mertens fra start, stanget han hjemmelaget i ledelsen etter bare syv minutter.

Molde åpnet klart best og fortsatte det offensive initiativet etter pangstarten, men maktet ikke å øke ledelsen. Da raknet det etter at tyrkerne fikk frispark like utenfor 16-meteren. Via en uheldig Molde-spiller i muren utlignet Sergio Oliveira på gjestenes første målsjanse, før Icardi økte ledelsen med en lekker volley bare noen minutter senere.