RØPER GUARDIOLAS INNSTENDIGE VIDEOBØNN FØR LANDSLAGSPAUSEN

MANCHESTER/LONDON (VG) En ryggoperert Pep Guardiola (52) satt i Spania og var strålende fornøyd med Manchester Citys storseier lørdag. Men han hadde en beskjed til laget.

– Vi snakket med ham på FaceTime etter kampen. Han sa «gratulerer og ta vare på dere selv under landslagspausen. Og vær så snill, ikke kom tilbake med skader». Selv om det jo er noe alle managere sier, sier Manchester City-kaptein Kyle Walker.

De siste ukene har nemlig Pep Guardiola vært hjemme i Spania for å rehabilitere etter en ryggoperasjon.

Han har fulgt Citys to siste kamper på TV-skjermen, men tok altså kontakt med laget etter storseieren mot Fulham på lørdag.

På VGs spørsmål om han tror City-sjefen tenker om at Erling Braut Haaland kanskje skal spille en privatkamp kommende uke, svarer høyreback Walker slik:

Erling Haaland må representere landet sitt, som vi alle må. Det er en del av fotballen. Vi håper alle spiller godt for landet sitt, kommer tilbake uten skader, først og fremst for Manchester Citys del. Men du må representere landet ditt og være ekstremt stolt av det, gjøre jobben og komme tilbake og gjøre seg klar for en veldig travel periode.

For Haaland har hatt en fantastisk start på sesongen. Nordmannen er trolig viktigere enn noen gang for Guardiola og hans lag.

Marginene er små hvis man sammenligner de første seks kampene denne sesongen med den forrige, men utover Haaland har viktige spillere som leverer målpoeng enten forlatt klubben eller blitt langtidsskadet.

Noen hundre kilometer sørøst for Manchester gjør også Martin Ødegaard sine saker svært godt i London.

24-åringen har så langt styrt Arsenal-skuta til ett trofe, etter den råsterke seieren mot Manchester United søndag kveld ligger londonerne på en femteplass på tabellen og han står selv bokført med to mål.

– En stor bekymring, sier John Cross, som følger Arsenal som Daily Mirrors ledende fotballskribent, om Arsenal-manager Mikel Artetas tanker før Martin Ødegaard skal ut i landskamper denne uken.