VIKING SETTER PRESS PÅ GLIMT ETTER SEIER I ROGALANDSDERBYET

(Haugesund – Viking 0–2) Viking tilbringer minst ett døgn på tabelltopp etter at de slo Haugesund. Kaptein Zlatko Tripic (30) var nok en gang toneangivende for siddisene.

Tripic tok frisparket som Sondre Langås stanget i mål, før han selv satte inn 2–0 på flott vis i annenomgang.

– Det er fantastisk. Det er en fin måte å starte siste tredjedel av sesongen. Det er alltid tøft å møte Haugesund, sier Tripic til TV 2.

Dermed er Viking tilbake på seierssporet. Laget fra Stavanger sto med ti strake seirer før de spilte 1–1 mot Vålerenga i forrige serierunde.

Vi må helt tilbake til 6. juni for å finne sist gang Viking tapte (3–4 mot Molde).

Viking klarte ikke bare å beholde sine beste spillere i overgangsvinduet, men forsterket også med blant andre Sondre Langås (22).

Trønderen, som startet i midtforsvaret på grunn av en skade på David Brekalo, stanget Viking i ledelsen like før pause.

– Det betyr utrolig mye, sier Langås til TV 2 etter sin første Viking-scoring.

– Vi mangler Eliteseriens beste spiller i David Brekalo, men så kommer Sondre Langås inn og spiller en magisk kamp. Han er med å avgjøre kampen for oss, sier Tripic om 22-åringen.

Det var Viking-kapteinen som tok dødballen. Han noterte seg dermed for sin sjette målgivende pasning denne sesongen. Midtveis i annenomgang satte han også inn sin 11. scoring.

Samuel Adegbenro fant Tripic med en strøken pasning. Viking-kanten dro seg innover i banen, før han curlet ballen i det lengste hjørnet.

Seieren gjør at Viking tilbringe natten på tabelltopp, så er det opp til Bodø/Glimt å gjenerobre den søndag. De møter Rosenborg på Lerkendal.

Dersom Bodø/Glimt vinner, vil de ha like mange poeng som Viking (48 poeng), men gå foran på grunn av bedre målforskjell.

Tromsø, nummer tre på tabellen, tar imot HamKam på hjemmebane.