Avgjorde etter enormt Haaland-sløseri: – Rett og slett svakt

Erling Braut Haaland bommet på åpent mål og misbrukte fem gigantiske sjanser. Men til slutt løsnet det for den norske stjernespissen.

For etter 86 minutter ville ballen inn også for Erling Braut Haaland. Men da hadde nordmannen slitt og vært frustrert gjennom hele kampen.

Da hadde den Manchester City stjernespissen sløst med sjansene i over 80 minutter. Og sjansene var gedigne før det løsnet, da Haaland definitivt avgjorde kampen med sin 3–1 scoring.

Det forteller hvor mange mål det forventes at Haaland scorer ut ifra sjansene han har. Mot West Ham hadde han 2,16 xG. Altså var det forventet at han scoret 2,16 mål.

Han fikk stå alene ved bakre stolpe, men bommet rett og slett på det som nærmest kunne kalles åpent mål.

Men det skulle komme flere misser som ble beskrevet som «uvirkelige» til å være Haaland. Allerede hadde han vært involvert i Citys kvadruple sjanse i innledningen av kampen.

Og fortsatt hadde ikke bortelaget fått den verste kalddusjen før pause.

Den kom da James Ward-Prowse satte inn 1–0 til hjemmelaget etter et mønsterangrep etter 35 minutters spill.

Men Haaland-sløseriet var langt fra ferdig.

Seks minutter senere kunne Haaland omtrent bare sklidd ballen i mål. Men igjen lugget det for nordmannen. Denne gang ble avslutningen reddet omtrent på streken.

Etter 53 minutter brant han sin fjerde enorme sjanse for dagen. Denne gangen var imidlertid avslutningen bedre. Rodri sendte ballen inn i feltet der Haaland lå flyvende i luften og styrte ballen mot mål med venstrefoten. Men igjen stod West Ham-keeper Alphonse Areola i veien.

Til slutt var likevel Haaland involvert da kampen ble avgjort. Men da Bernardo Silva fikk ballen forbi West Ham-keeperen, lot Haaland ballen passere. Han kunne satt benet frem for å sikre scoringen, men lot den passere inn i nettmaskene til 2–1.

Men fortsatt skulle Haaland misse en sjanse til. Etter 81 minutter ble treffet igjen for dårlig etter at han hadde vist frem et enormt rykk.

På den sjette store sjansen satt den imidlertid til slutt for Haaland. Etter 86 minutter var det ingen tvil da Haaland satte inn sitt sjuende mål på fem kamper i Premier League.