ERLING BRAUT HAALAND BLANT LANDETS RIKESTE: − NORGES FØRSTE FOTBALLMILLIARDÆR

Erling Braut Haaland (23) kan smile hele veien til banken. Manchester City-spissen er Norges 240. rikeste på Kapitals liste.

Ifølge NTB er Haaland den første norske fotballspilleren på listen til det økonomiske tidsskriftet utgitt av Hegner Media.

Kapital har beregnet Erling Braut Haalands formue til 1,8 milliarder kroner.

– Norges første fotballmilliardær skyter seg inn på listen, skriver de og fortsetter:

– I løpet av det siste året har Haaland kunnet notere seg bunnsolide resultater både på fotballbanen og inntektsmessig. Rogalendingen regnes som en av verdens beste spisser, og særlig gir økte sponsorinntekter og utbetalte bonuser formuen en boost.

Økonomimagasinet Forbes skrev i vår at Haaland til sammen tjener 550 millioner kroner i året fra Manchester City og sponsorer.

Kapital skriver at deres anslag er konservativt. Det begrunnes med at de ikke har innsikt i hvilke bonuser jærbuen har avtalt seg til.

De har dermed heller ikke medberegnet eventuelle klausuler og bonuser han har innfridd, noe som trolig har økt formuen hans betraktelig.

Forbes har blant annet anslått formuen hans til 2,1 milliarder kroner, mens britiske Daily Mail antar 2,6 milliarder.

Molde-eier Kjell Inge Røkke ligger på 7. plass (38,4 milliarder i formue) på Kapitals liste, mens hans tidligere kompanjong, Bjørn Rune Gjelsten, er nummer 12 på listen (19,1 mrd.). Han satser blant annet på investeringer i hestesporten.

Vålerengas Tor Olav Trøim ligger som nummer 142 med en økende formue. Den er nå på tre milliarder kroner. Tidligere Vålerenga-investor, John Fredriksen, topper Kapitals liste. Han skal være god for 205 milliarder kroner og er ifølge NTB blitt 222 millioner kroner rikere hver dag i året som har gått.

Trond Mohn – med et mangeårig engasjement som gavmild onkel i norsk idrett – ligger som nummer 56 på Kapitals liste. Bergenseren skal ha en formue på seks milliarder kroner.

Erling Braut Haaland har startet sesongen med syv Premier League-scoringer for Manchester City, men sløste med sjansene da klubben tirsdag startet Champions League med å slå Røde Stjerne 3–1. Lørdag møter Haaland & co. Nottingham Forest.