SPANSKE MEDIER MED KLAR DOM FØR NORGE-KAMPEN: «VIL VÆRE EN KATASTROFE»

De spanske avisene kommer med en klar beskjed til Erling Braut Haaland (23) før Norges skjebnekamp.

«Katastrofe» og «en stor smell». Det er dommen fra spanske medier.

Nei, de snakker ikke om et eventuelt spansk tap søndag kveld, men at Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard kanskje ikke blir å se i Tyskland neste år.

Mens Norge må vinne for å ha håp om direkte kvalifisering, kan Spania sikre seg EM-billett med seier. Nå er det norsk stjernefeber i spanske aviser.

En slags oversettelse kan være «Haaland-bekjemperne» på norsk.

Samme avis har også en sak på at Norge ikke lenger er kun en vinternasjon, men at landet også herjer i verdens største sporter. Det eneste som henger igjen, ifølge Marca, er det norske landslaget.

Avisen Mundo Deportivo kommer med en klar og tydelig dom:

«Det vil uten tvil være en stor smell for et lag som har en av de beste målscorerne (Erling Haaland) og spillere med strålende kvaliteter som Martin Ødegaard», skriver avisen og henviser til at Norge er i en god posisjon til å havne utenfor et mesterskap – nok en gang.

Mundo Deportivo (og flere) er selvfølgelig også innom superstjernen Erling Braut Haaland:

Nylig mente landslagssjef Ståle Solbakken at det ikke ville være en «fiasko» om Norge ikke kom til EM. I VGTVs studio var tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal klokkeklar på at det motsatte.

De siste dagene har en rekke resultater gått imot Norge og svekket playoffsjansene ytterligere. Det gjør søndagens kamp om mulig enda viktigere.

Spanias nest største sportsbilag AS har hatt en lengre prat med spanjolen Manu Hervás. Han har en fortid som juniortrener i Viking og manager i Raufoss.

Han sier at det norske 0–3-tapet i Spania svei fordi «Norge spilte bra». Da spilte Norge uten en skadet Haaland.

Norge hadde seks skuddforsøk og bommet på to store sjanser da laget utrolig nok ikke maktet å score på det spanske laget i det motsatte oppgjøret.