HAALAND EKSPLODERTE AV FØLELSER: – ÅPENBART ENORMT SKUFFENDE FOR HAM

Erling Braut Haaland (23) hadde en blytung periode som spiss før landslagspausen. For landslaget sist uke kom kanskje høstens største nedtur. Derfor var neppe gledesscenene mot Brighton tilfeldige.

Det tror i hvert fall ikke de som følger Manchester City og Haaland tett i britisk presse, som så nordmannens elleville jubelscener lørdag på nært hold.

– Han har hatt noen veldig frustrerende uker. Du så at han hadde fyrt seg opp. Det som skjedde med Norge var åpenbart enormt skuffende for ham. Han er desperat etter å hjelpe dem til et mesterskap, sier Simon Bajkowski – lederskribent på City-stoff i Manchester Evening News.

– Så det ble en perfekt kamp å prøve å komme seg over og legge de siste ukene bak seg.

Han får støtte av James Ducker som dekker Premier League i Nord-England for storavisen The Telegraph.

– Han nøt den scoringen der, sier han og smiler.

For Ducker er det en grei forklaring på Haalands perioder uten scoringer.

– Han spiller under folks forventninger så langt denne sesongen. Men det gjelder hele City-laget. De har ikke tatt helt av ennå, de får det ikke helt til å flyte. Det handler om at Erling og flere andre spillere hadde en nådeløs sesong i 2022/2023, mener Ducker.

Ducker viser til et Haaland-sitat i et intervju med nettopp The Telegraph tidligere denne måneden.

Nordmannen sier blant annet at det etter rekordraset sist sesong nå har blitt en større greie når han ikke scorer mål enn når han faktisk scorer.

– Bare de beste kan håndtere slik kritikk og forventning. Han gjør det. Men jeg tror som sagt dette er en konsekvens av kjøret sist sesong. Haaland er ikke perfekt ennå, men de vinner fortsatt og City er nok fornøyde med det de har fått til.