OLE SÆTER HAR FÅTT ADVARSEL AV ROSENBORG – NFF VIL IKKE STRAFFE BLUSSINGEN

Ole Sæter (27) har fått en advarsel fra Rosenborg etter at han først ble utvist og senere havnet på tribunen med bluss i hånden.

Norges Fotballforbund kommer ikke til å straffe RBK-spissen for blussingen, til tross for at det er forbudt for alle å blusse på norske tribuner.

Rosenborg har reagert mest på den første episoden som satte innbytter Ole Sæter i søkelyset i det hissige hatoppgjøret mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal.

Fra Rosenborg-benken spratt Sæter opp og dyttet til Moldes Mathias Fjørtoft Løvik. Ole Sæter klarte altså kunststykket å bli utvist uten å spille.

– Det er noe som ikke skal skje. Det er en reaksjon som ikke hører hjemme med noe sted, sier en selvkritisk Sæter til VG mandag formiddag.

Han har via trener Svein Maalen fått formidlet hva klubbledelsen tenker om oppførselen i forkant av det røde kortet.

– Jeg har fått en advarsel på at sånt ikke skal skje. Det handler om de forbildene vi er. Når man har på RBK-logoen, gjør man ikke sånt. Det er jeg jo helt enig i, sier Sæter.

– En advarsel, sier du. Men det er ingen formell advarsel?

– Nei, ingen formell advarsel. Men prinsippet er litt det samme, jeg skal ikke gjør det igjen. Jeg er klar over at det er feil, så vi er veldig enige om det.

– Hvordan var tenningsnivået ditt i går?

– Det var åpenbart for høyt. Det var mange små situasjoner som gjorde at det rant over.

Like etter pause ble Sæter filmet på tribunen med Rosenborgs supportergruppe Kjernen – og et bluss i hånden.

Nils Fisketjønn, direktør i NFFs konkurranseavdeling, betegner saken som spesiell.