KANES KNALLSTART I BAYERN: KAN HAN SLÅ HAALANDS REKORD?

Erling Braut Haaland (23) scorer mye. Harry Kane (30) scorer mer.

Haaland gjorde to nye mål i Champions League-oppgjøret mot Young Boys tirsdag. Onsdag kveld møter Harry Kane og Bayern München Galatasaray hjemme på Allianz Arena.

Erling Braut Haaland har 15 mål på 17 kamper for Manchester City denne sesongen (elleve i Premier League og fire i Champions League).

Harry Kane har 17 mål på 14 kamper for Bayern (15 i Bundesliga og to i Champions League).

Begge står med fire straffescoringer. Engelskmannen har syv målgivende pasninger, Haaland har tre.

Kane, høyaktuell for Manchester City året før Haaland ble hentet, ligger godt an til å jakte flere scoringsrekorder etter den fantastiske starten i sin nye klubb. Han ligger foran skjema til å slå eks-Bayern-spiss Robert Lewandowskis rekord på 41 mål i Bundesliga i en og samme sesong.

«Kane kan til og med overgå de 52 målene Erling Haaland scoret i alle kamper for Manchester City i sin første sesong», skriver BBC-journalist Andy Cryer.

Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet har fulgt tysk fotball tett i en årrekke. Han tror en ting som taler mot Kane er at Bayern München spiller færre kamper og en turnering mindre enn engelsk fotball.

– Jeg tror ikke Kane scorer mer enn det Haaland gjorde sist sesong, og heller ikke mer enn det Haaland kommer til å gjøre denne sesongen, sier Bisgaard Sundet til VG.

Men han poengterer at engelskmannen aldri er skadet.

– Kane har fått en god start, men så kom han også til et lag som er satt opp for ham. Men han har vært veldig bra, sier Bisgaard Sundet.

Kane kom fra Tottenham for 1,2 milliarder kroner. 30-åringen debuterte for sin nye klubb 12. august.

Kane trives åpenbart i sitt tyske eventyr.