Solbakken irritert av baklengsmål: – Skal ikke skje

Norge var tidvis gode fremover på banen mot Skottland, men slapp igjen inn for enkle baklengsmål. NRK-ekspert Carl-Erik Torp er langt fra imponert.

Det endte til slutt 3-3 etter en svært underholdende kamp på Hampden Park søndag kveld.

Innbytter Mohamed Elyounoussi reddet Norge med sin scoring fem minutter før slutt.

Da hadde Norge fra før sluppet inn tre svært enkle baklengsmål, noe som har vært symptomatisk for hele kvaliken.

– De målene vi slipper inn er for enkle, men mot etablert er det ikke så galt. Målene de får er jo en blokk som blir hands, så er det et selvmål, men det tredje målet er stygt. Det skal ikke skje. Den skal vi blokke og stoppe, sier Ståle Solbakken til NRK på spørsmål om forsvarsspillet.

Carl-Erik Torp mener mye handler om mentalitet.

– Skottland har ikke noe bedre spillermateriell, men de har en helt annen innstilling – en annen mentalitet i det defensive spillet. Det er noe i kulturen, den råskapen.

Det sa en kritisk Torp i andre omgang da skottene scoret mål nummer tre for kvelden, samtlige som en konsekvens av svakt norsk forsvarsspill.

Særlig 3-2-målet, som var første gang Skottland tok ledelsen på Hampden Park denne søndagskvelden, fikk Torp til å riste på hodet.

Da vant Skottland duellene mot både Julian Ryerson og Oscar Bobb i forkant.

– De klarer å få disse situasjonene der de krangler ballen til seg. Og så er det marginer, men de finner åpningen og setter ballen i mål, kommenterte Torp.

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med at vi slipper inn tre mål, sier Norges Patrick Berg til NRK.