GUARDIOLA HÅPER HAALAND BLIR KAMPKLAR: − VI HAR NOEN PROBLEMER

MANCHESTER (VG) Erling Braut Haaland (23) fikk en smell i foten og spilte ikke landskampen mot Skottland sist søndag. Men manager Pep Guardiola håper nordmannen er på banen mot Liverpool allerede lørdag.

– Han trente i går. Men, ja, det er siste trening i dag og forhåpentligvis kan han spille, sier City-manageren på den siste pressekonferansen før storoppgjøret mellom de to lagene lørdag.

Haaland fikk seg en smell i foten i sluttminuttene av privatlandskampen mot Færøyene forrige torsdag.

Jærbuen måtte senere melde forfall til møtet med Skottland sist søndag. Mens Norge spilte uavgjort mot skottene, reiste Haaland tilbake til Manchester.

Det har vært knyttet spenning til om nordmannen rekker å være på banen til storoppgjøret mot Liverpool lørdag.

Men Guardiola har hatt litt å tenke på rundt andre spillere også. Sergio Gómez, John Stones og Kevin De Bruyne var allerede på skadelisten før sist landslagspause.

Så ble det kjent at keeper Ederson, Matheus Nunes, Mateo Kovacic, Nathan Ake og Haaland alle slet med skader.

Men i går ble fem av disse, Haaland inkludert, avbildet på City-trening.

– Vi har noen få problemer, akkurat som andre klubber. Vi får se på treningen, og vi får se i morgen. Klokken seks i kveld vet jeg sikkert hvem jeg har tilgjengelig til i morgen, sier Guardiola.

Ellers handlet det meste om selve kampen. Guardiola ble blant annet spurt om hva han tenker om Liverpool og det de har fått til så langt.

City-manageren understreket – slik han har sagt tidligere – at Jürgen Klopps mannskap har vært hans store rivaler i hans år i Premier League.

– Jeg tenker at vi alle er venner. Tiden går, han (Klopp) har vært åtte år i Liverpool, og det er ikke det samme laget som han startet med. De ligner (på seg selv fra den gangen) og ideene er de samme. De har alltid vært våre største rivaler.

– En toppklubb, et topplag og vi ser frem til det, sier Guardiola.