FOTBALLPROFILEN KIERON DYER FIKK LIVET SNUDD PÅ HODET: − JEG VAR DØENDE

For bare elleve uker siden lå den tidligere Premier League-spilleren Kieron Dyer (44) for døden med en sjelden leversykdom. En tragedie ble redningen for ulykkesfuglen, som har fått et nytt syn på livet.

Det forteller han i et intervju med Daily Mail.

Dyer noterte seg for 33 landskamper for England, men det kunne vært flere. Han fikk store deler av karrieren ødelagt av skader. Etter karrieslutt var han uheldig igjen.

Tidligere i høst fikk Dyer sykdommen primær skleroserende cholangitt (PSC). Det er en kronisk betennelsesykdom i gallegangene.

I Norge rammer PSC kun én av 10.000 personer, ifølge det medisinske fakultetet ved Universitetet i Oslo. Mange av disse har også andre autoimmune sykdommer.

Etter en rekke med falske forhåpninger begynte tiden å løpe ut for Dyer. Da en venn besøkte 44-åringen, var han så syk at kompisen brast ut i tårer. Han skal ha fortalt kona at han var sikker på at Dyer ville dø før muligheten for en transplantasjon dukket opp.

– Jeg var like gul som Bart Simpson, sier Dyer.

Men i september kom beskjeden: Det hadde dukket opp en donor. Etter en ni timer lang operasjon var Dyer i så store smerter at han ba om å få slippe å leve.

Dagen etter satt han oppreist i sengen. Og bare tre uker senere var han i så god form at han fikk lov til å dra hjem. Likevel er Dyer tankefull.

– Jeg klarer fortsatt ikke å ta innover meg det faktum at noen andre døde slik at jeg kan leve. Jeg har ikke snakket om dette før nå fordi det er en så altoppslukende tanke, sier Dyer.

– Det er dager hvor jeg bare gråter. Jeg er glad. Jeg er ikke lei meg. Det er en så kraftfull tanke at noen måtte dø, sier han.

I intervjuet med Daily Mail spør han seg hvordan han kan betale tilbake til omverdenen.

Han sier at han aldri har vært alkoholiker og aldri tatt narkotika. Tidligere har han drukket moderate mengder med alkohol. Det vil han ikke gjøre nå.