LIVERPOOL LEKTE SEG VIDERE I EUROPA LEAGUE

Liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over LASK. Det tok klubben til suveren gruppeseier og videre til åttedelsfinale som gruppevinner.

To mål fra Cody Gakpo, ett fra Luis Díaz og ett fra Mohamed Salah sikret gruppeseier i Europa League.

Liverpool står med tolv poeng etter fem kamper og er allerede klare for åttedelsfinale på nyåret.

– Det er viktig å toppe gruppen. Vi skal være på topp med den kvaliteten vi har. Det er godt gjort. Vi må bare fortsette å kjøpe på for vi har store mål for denne sesongen, sier tomålsscorer Gakpo til TNT Sports etter kampen.

Luis Díaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet Cody Gakpo. Nederlenderen bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter at en noe heldig pasning fra Mohamed Salah gikk via et LASK-bein.

Tidlig i annenomgang var Salah selv sikker som banken og scoret fra straffemerket. LASK-keeper Tobias Lawal ble stående på strek, mens skuddet suste til høyre i mål.

De østerrikske gjestene hadde noen farligheter den siste halvtimen og tvang fram noen solide redninger fra Caoimhin Kelleher i Liverpool-buret.

To minutter på overtid vartet Trent Alexander-Arnold opp med en strøken gjennombruddspasning til Gakpo som økte til 4-0 med sin andre scoring for kvelden.

Toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot Union Saint-Gilloise. Aron Dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens Warren Kamanzi slapp til helt på tampen.