VÅLERENGAS REDNINGSMANN: − HAN HAR VÆRT MONUMENTAL

VALLE (VG) Med nedrykksspøkelset hengende over seg valgte Vålerenga å selge den unge toppscoreren Seedy Jatta. Samtidig fant de gull i en ukjent bakgårdsliga.

I august tok Vålerenga et modig valg da de valgte å punge ut rundt ti millioner kroner for den serbiske spissen Andrej Ilic fra FK RFS i Latvia.

Sportssjef Joacim Jonsson vil ikke ta all æren for å ha hentet storscoreren til VIF, men er åpenbart godt fornøyd med overgangen.

I seiersrusintervjuet med TV 2 kaller han spissens inntreden i norsk fotball for «nærmest absrud». Overfor VG sier han:

– Han er rågod. Han er bra i boksen, for å si det sånn. Han har scoret ni mål på et lag som ikke har produsert all verden og som har møtt motgang.

Det tok ikke lang tid før Ilic rakk å markere seg på et hardt presset Vålerenga-lag i bunnstriden av Eliteserien. Han scoret to mål i nøkkelkampen mot Aalesund i september, og står nå med ni nettkjenninger på 13 seriekamper.

Regner man med målene i cupsemifinalen mot Bodø/Glimt, har serberen elleve mål på 14 kamper totalt for VIF.

– Jeg prøver mitt beste og av og til ender det som dette. Det er jobben min, sier Ilic til TV 2 foran hjemmefansen etter å ha scoret målet som sikret playoff-plassen for Vålerenga.

– Jeg gjør mitt beste for å hjelpe laget. Noen ganger scorer jeg ikke, men spiller bra. Andre ganger spiller jeg ikke så bra, men scorer, sier Ilic til VG.

Ilic dukket opp på Vålerengas radar gjennom et tips fra Sverige til Joacim Jonsson.

– Han scoret ikke så sykt mange mål i Riga, men det var bare ordentlige mål han scoret. Så var han jævlig god i Conference League mot Fiorentina. Han jobbet knallhardt og var enorm i luften. Jeg så han flere ganger i Riga og tenkte «han blir aldri en fiasko». For han jobbet så hardt, sier Jonsson til VG.

Ilic kostet over ti millioner kroner for Vålerenga.

– Det var en prestisjesignering. Jeg skal ikke si at det var lev eller dø for min del, men det er greit at han leverer, sier Jonsson.