MANCHESTER UNITED SVARTE PÅ TILTALE – VANT ETTER MCTOMINAY-DOBBEL

Etter tap for Newcastle, hard kritikk fra eksperter og en svært spesiell pressekonferanse, reiste Manchester United seg i storkampen mot Chelsea.

For det var smått utrolig at måltavlen viste 1–1 etter en førsteomgang der de rødkledde kjørte over gjestene fra London.

Tyve minutter før slutt stanget imidlertid Scott McTominay sin andre scoring for kvelden – etter å ha også scoret 1–0 i førsteomgang.

– Viljen til å vinne var der. De spilte for manageren sin (Erik ten Hag) på et tidspunkt der deres lojalitet ble sådd tvil om, sier BBC-ekspert Neil Lennon.

– Han er en av verdens beste trenere. En fantastisk trener og vi står alle bak ham, hevder United-midtbanespiller Sofyan Amrabat overfor beIN Sports.

For seieren kommer etter noen turbulente dager for United-manager Erik ten Hag. Etter 0–1-tapet for Newcastle sist helg har det florert av saker om angivelig misnøye i Manchester Uniteds garderobe.

Sky Sports hevdet at nederlenderen hadde «mistet halve garderoben».

– Det påvirket meg ikke. Jeg vet sannheten. Og i kveld fikk dere se sannheten, sier Erik ten Hag.

Da han tirsdag møtte til pressekonferanse inn mot kampen, ble flere journalister utestengt. Klubben begrunnet det med at de ikke hadde fått mulighet til å komme med tilsvar til skriveriene.

– Vi ønsket å sette skapet på plass. Vårt krav er å gi hundre prosent hele tiden, det er ikke akseptabelt å gi mindre, sier ten Hag til Amazon Prime etter 2–1-seieren – og fortsetter:

– De vet når de spiller godt og når de spiller dårlig. De er ikke roboter. Dette er et godt lag i en god garderobe, fortsetter nederlenderen.

Han gjorde flere grep inn mot kampen. Han valgte blant annet å henvise Marcus Rashford og Anthony Martial til benken.

– Jeg tror det blir vanskelig for Marcus og Martial å komme seg inn i startelleveren igjen, sier United-helt Patrice Evra til Amazon Sport.