STRANDBERG SKAPER REAKSJONER: − VI FÅR SETTE DET PÅ KONTOEN FOR EN GEDIGEN NEDTUR

Flere har etterlyst Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg i offentligheten denne krisehøsten. Klubbleder Svein Graff deler sitt syn.

Vålerenga rykket søndag ned fra Eliteserien til OBOS-ligaen etter å ha tapt kvalifiseringen mot Kristiansund på straffekonk. Synderen Christian Borchegevink stilte opp i media med tårer i øynene etterpå.

Mens kaptein Strandberg ikke har pratet med pressen på lang tid, heller ikke etter nedrykket ble et faktum søndag.

«Ikke en kaptein verdig», skriver VG-kommentator Leif Welhaven dagen derpå. På Valle møter VG daglig leder i Vålerenga, Svein Graff.

– Dere har snakket om kulturen i Vålerenga. Dere har hatt en kaptein som ikke har snakket med pressen på over en måned, heller ikke i går. Hva tenker du om en slik opptreden av en kaptein når krisen er som størst?

– Jeg skjønner at folk har en mening om det. Samtidig har han hatt en periode som har vært mediefri av ulike årsaker, som vi har kommunisert åpent. Og når det da kulminerer med et nedrykk i går og skuffelsen blir gedigen, får vi sette det på kontoen for det, svarer Graff og legger til:

– Så har vi klare tanker om hvordan vi skal bygge kulturen i Vålerenga videre. Det omfatter også spillere og tilgjengelighet for media – hva som kreves for å spille for Vålerenga. Det skal vi komme tilbake til, hva som ligger i det.

– Det er klart at det er skuffelse for han, det har vært tøft for ham i det siste, sier Jonsson og legger til:

– Han synes vel det var for tøft, så vil han sikkert være tilgjengelig i fremtiden.

Tom Henning Hovi var kaptein for Vålerenga i mange år. Han sier dette om Strandbergs «mediefravær»:

– Strandberg må selv svare på hvorfor han ikke ønsket å snakket med pressen i går. Sikkert gode grunner til det. Jeg har ikke noen kommentar til det. Personlig ville jeg stilt opp som kaptein. Trøkket på Strandberg både på klubb og ikke minst landslag har vært større enn det jeg opplevde som kaptein i min tid i VIF.