MINIPUTTEN FORTSETTER Å RYSTE LA LIGA-GIGANTENE: − SJOKKERENDE!

Et effektivt og nådeløst Girona-lag topper tabellen etter å ha ydmyket Barcelona. Nå tror Viaplay-ekspert Petter Veland at de kan ligge foran storklubben også ved sesongslutt.

– Dette blir villere og villere. Det var muligens noen som ikke tok Girona på alvor før Barcelona-kampen, men de bør i så fall gjør det nå, sier Viaplay-ekspert Petter Veland til VG og legger til:

– Fortsetter de i samme spor kan de også vinne ligaen, men det vil være for utrolig. Det vil i så fall overgå det Leicester gjorde da de vant Premier League.

Superveteranen Cristhian Stuani scoret det siste målet som punkterte bortemøtet med «Barca», og de topper tabellen to poeng foran Real Madrid.

Så langt har Girona tapt én kamp, 0–3 hjemme mot Real Madrid i september.

– De overkjørte Real Madrid det første kvarteret og hadde tre avslutninger i metallet. Det kunne fort ha endt helt annerledes. Girona har vært enormt gode, og tabellen lyver ikke, sier Veland.

De står med ni seirer og én uavgjort siden tapet, og Veland satt på tribunen da Girona nylig spilte 1–1 hjemme mot Athletic Bilbao.

Da fikk han se hvor godt drillet laget til trener Miguel Ángel Sánchez Muñoz, kjent som Míchel, er.

Eierne City Football Group, det samme systemet som styrer Manchester City, har fått mye av æren for Gironas suksess. Pere Guardiola, lillebroren til City-manager Pep, er klubbformann.

–Selv om de har mektige eiere, så er Girona lutfattige i forhold til Barcelona og Real Madrid. Dessuten har de mistet sine tre beste spillere, og det gjør dette eventyret enda mer imponerende, sier Veland.

Oriol Romeu (nå Barcelona), Rodrigo Riquelme (på lån fra Atlético Madrid) og Valentin Castellanos (lån fra New York City) dro etter 10.-plassen forrige sesong.

Profiler som Daley Blind, Aleix Garcia, Yangel Herrera i tillegg til ukrainerne Viktor Tsyhankov og Dovbyk utgjør nå stammen i laget.