KANE VAR LINKET TIL UNITED: − HAN ER GLAD HAN SLIPPER UNNA KAOSET

MANCHESTER (VG) Harry Kane (30) har levert enormt i sine første Bayern München-måneder. Men han kunne spilt for Manchester United i stedet. Et United som nådde et nytt bunnpunkt mot nettopp Kane & co. tirsdag kveld.

– Kane ville jo faktisk til United, men nå er han glad han slipper unna dette kaoset. Han ser hva slags rot klubben er, sier The Mirrors journalist David McDonnell til VG – etter det som for United ble en blytung siste gruppespillkamp i Champions League.

McDonnell fulgte overgangsspekulasjonene rundt den engelske målmaskinen tett sist sommer.

Det er allerede kjent at Manchester United ville kjøpe ham, han var angivelig manager Erik ten Hags førstevalg, men klubben trakk seg da de mente prislappen for den daværende Tottenham-spilleren totalt sett ble for høy.

Fra Manchester har ten Hag i stedet sett Kane herje for Bayern München. 30-åringen har notert seg for 30 målpoeng på 20 kamper i alle turneringer. En målgivende kom mot nettopp United tirsdag.

– Det så annerledes ut for United sist sesong. Men alt det er borte. Kane tenker han er glad han slapp unna, gjentar McDonnell.

Bayern München er videre i Champions League som gruppevinner. United endte desidert sist – bak lag som FC København og Galatasaray. Fire poeng på seks kamper er det svakeste United har levert noen gang i turneringen. 15 baklengsmål er verstenotering for en Premier League-klubb i gruppespillet.

Det er også første gang på 18 år er United slått ut av alt av europeiske turneringer før jul.

Nettopp kvaliteten på spillerne – eller mangelen på det – ble et av de store temaene etter tirsdagens kamp.

Bayern-manager Thomas Tuchel påpeker på sin pressekonferanse etter kampen at få forventet at en så stor klubb skulle ende på sisteplass i gruppen.

– Men han (ten Hag) har mange nøkkelspillere ute til en viktig kamp. Det kan du se. De mangler personlighet, kvalitet og bredde for å endre kampen fra benken. Det er nok ingen enkel periode for dem, men jeg er ganske sikker på at han vet hva han skal gjøre rundt neste sving, sier Tuchel.