ONANA I KJEMPESKVIS: − FORSTÅR FORBUNDET SOM SYNES DETTE ER RESPEKTLØST

André Onana (27) har gjort helomvending i synet på landslaget og er trolig med til Afrikamesterskapet. Det krasjer med flere av Manchester Uniteds kamper og er angivelig i ferd med å bli trøblete for begge parter.

I hvert fall hvis man skal tro britiske medier, som hevder Onana er redd for å miste plassen sin på klubblaget, mens Manchester United ønsker å beholde sitt soleklare førstevalg etter nyttår.

Likevel ser det ut til at Onana vokter buret for Kamerun i det kommende Afrikamesterskapet. Han kan gå glipp så mange som seks klubbkamper – i januar og ved et eventuelt sluttspill i februar.

Han forlater i så fall United i fullstendig krise. Kampen mot Aston Villa 2. juledag kan bli en av keeperens siste på lang tid.

Men spør du tidligere toppkeeper Adam Larsen Kwarasey, er han ikke i tvil.

– Jeg hadde nok stilt opp for landet mitt. Men jeg skjønner klubbene og at mange av disse gutta som signerer for slike klubber får et press på seg. Jeg forstår også forbundene som synes at dette er respektløst. Dette betyr like mye som om Norge hadde spilt EM, sier han til VG.

Larsen Kwarasey er i dag trener for 3. divisjonsklubben FC Oslo som har klatret i divisjonssystemet de siste årene.

Men han er mest kjent som keeper for Vålerenga, Strømsgodset, Portland Timbers, Rosenborg, Brøndby og ikke minst landslagskeeper for Ghana. I 2010 fikk han med seg en VM-kamp da han sto i mål mot USA.

Larsen Kwarasey spilte Afrikamesterskapet i 2012 da Ghana endte på fjerdeplass.

– Vi merker jo hvordan det var da Erling Braut Haaland var skadet med landslaget sist. Det ble spekulert i om Pep Guardiola ikke ville at han skulle spille. Og det var det vi kalte meningsløse landskamper. Her er det snakk om mesterskap. Jeg tror ikke folk helt forstår hva suksess i mesterskap betyr for befolkningen i fattige land, sier han.

Samtidig som alt ikke har gått på skinner på klubblaget, har Onana også vinglet om han skulle delta i Afrikamesterskapet i januar. Ikke uten ubetydelig press.