TOLKER HAALAND-MELDINGEN TIL PHILLIPS: − IKKE TIL Å LEVE MED I LENGDEN

Han ble kalt overvektig for et år siden. Senere har Kalvin Phillips knapt spilt under Pep Guardiola. Han har selv innrømmet at Manchester City-oppholdet har vært så vondt så langt at han en gang gråt.

Og de siste ukene har rapportene om at 28-åringen nå forlater de lyseblå fra Manchester – enten på lån eller overgang – bare eskalert.

– Det har ikke vært noe godt å følge eller se på. Mange har fulgt ham i City-tiden. Vi håpet han skulle utvikle seg videre. Han har spilt litt her og der, og selv om han vant The Treble sist sesong, så er det både trist og frustrerende å se ham nå.

Det sier Anders Palm, leder i Leeds’ skandinaviske supporterklubb. Det var klubben Phillips både ble fostret og gjorde kometkarriere.

28-åringen fikk riktignok en svært sjelden sjanse fra start for Manchester City i desember.

I det betydningsløse oppgjøret mot Røde Stjerne ble det ifølge The Mirror diskusjoner om han skulle få ta et straffespark. Avisen skrev at en annen var tiltenkt å gjøre det.

Erling Braut Haaland var blant dem som publiserte et bilde av Phillips som nettopp hadde scoret fra ellevemetersmerket. Jærbuen la ved et blått hjerte i det som ble omtalt som en «varm melding».

– Jeg tolker det som at han er en fyr veldig mange setter pris på. Det bekrefter inntrykket om at Phillips er en super fyr. Han fremstår som utrolig sympatisk, han er kanskje den triveligste spilleren i hele ligaen.

– Men han har vel startet flere kamper for landslaget enn City de siste par årene. Det er ikke til å leve med i lengden, sier Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Hovedpersonen selv brukte litt ekstra tid hos den tilreisende fansen, vinket opp til dem. Det hele har blitt tolket som et farvel.

Vi skal ikke mer enn halvannet år tilbake i tid der situasjonen var en helt annen. Da Phillips ble kjøpt til Manchester City, hadde han en svært høy stjerne i England.

Han ble ansett som en av Englands beste spillere da de tok seg til finalen mot Italia i EM 2021. Han hadde tatt barndomsklubben Leeds fra Championship og storspilt i Premier League.