GUARDIOLA FRESTE ETTER STONES-SKADE I CITY-SEIER: − DET SER IKKE BRA UT

(Everton – Manchester City 1–3) Manchester City snudde til seier med en mesterlig annenomgang, men manager Pep Guardiola var langt fra fornøyd med måten stopperstjernen John Stones ble skadet på.

Da Jack Harrison sendte Everton i føringen og John Stones måtte halte av med nok en skade, så det mørkt ut for Manchester City.

Men de regjerende mesterne – igjen uten Erling Braut Haaland i troppen – snudde i andre omgang.

Først klinket Phil Foden til med strak vrist og fintet ut Everton-målvakt Jordan Pickford.

Så ble hjemmelagets midtbanespiller Amadou Onana avblåst for en hands i straffefeltet. Julian Alvarez’ straffespark var ikke spesielt godt, men snek seg likevel akkurat under Pickford og inn.

Og Bernardo Silva satte kronen på verket da han utnyttet en håpløs Pickford-pasning før han lobbet over den samme målvakten og til 3–1.

– Vi blåste dem av banen i andre omgang, sier Foden til Amazon.

Manchester City-sjef Pep Guardiola reagerte kraftig etter en situasjon i første omgang.

Everton-spiss Beto spilt gjennom i en tilsynelatende klar offsideposisjon. Assistentdommeren beholdt flagget nede og lot situasjonen utspill seg.

Det førte til at den skadeplagede stopper/midtbane-stjernen John Stones fikk en ekkel vridning i ankelen og måtte forlate banen.

Stones var en av Citys viktigste spillere forrige sesong, men har fått inneværende spolert av flere skader. På vei ut av Goodison Park ble han sett med en støttebandasje på foten.

– Det ser ikke bra ut, sier Guardiola om Stones’ skade – og bekrefter at det dreier seg om en ankelskade.

Da Stones ble byttet ut, ga Guardiola en klar beskjed til assistentdommer med sine armgestikuleringer: Dette hadde ikke skjedd om du hadde vinket av for offside.

City-manageren hadde roet seg betraktelig da han stilte til pressekonferanse etter kampen.