ARSENAL TAPER TERRENG I TITTELKAMPEN ETTER SMELL MOT FULHAM: − EN BLYTUNG JUL

Arsenal skuslet bort muligheten til å gå inn i det nye året som ligaleder. Tittelkandidaten leverte urovekkende svakt angrepsspill.

De fleste forventet at Arsenal skulle få feire nyttårsaften på toppen av tabellen, men bortelaget leverte langt fra noe fyrverkeri-fotball på Craven Cottage.

– De har ti poeng mindre enn det de hadde på samme tidspunkt i fjor. Det er rett og slett alarmerende, sier fotballekspert Pål André Helland i Viaplay-studioet.

De tre siste kampene har kun resultert i ett poeng for Mikel Artetas menn.

– Det er en trist dag, sier Arsenal-manageren til Viaplay.

– Vi må først og fremst gi kred til Fulham. Så må vi se oss selv i speilet. Vi er ikke i nærheten av nivået vi bør være på, det er klart, slår Arteta fast.

Arsenals midtbanespiller Declan Rice uttaler seg i lignende termer overfor Sky Sports:

– Det er veldig skuffende. De siste resultatene har ikke vært det vi har krevd eller forventet denne sesongen. Denne er tung å svelge, sier Rice.

– En blytung jul for Arsenal, sa Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud i sluttminuttene av kampen.

Men de fikk en pangåpning. Tidligere Arsenal-keeper Bernd Leno måtte gi en retur på et skudd fra Martinelli. Bukayo Saka fikk dermed en enkel jobb med å sette inn ledelsen.

Etter en knapp halvtime smalt det andre veien da hjemmelaget vartet opp med strålende fotball. Tom Cairneys innlegg gikk perfekt bort til Raúl Jiménez som kontant satte ballen i mål.

Arsenal viste ikke store tegn til bedring etter pause. I stedet var det Fulham som spilte med mest tenning og entusiasme.

Etter en times spill spratt ballen litt heldig til Bobby De Cordova-Reid etter en corner. Alene fra noen meter viste han at det var krutt i støvelen da banket inn 2–1.