Trekker frem én storfavoritt til å erstatte Klopp: – Vanvittig imponerende

En av fotballverdens mest attraktive jobber er snart ledig. En tidligere Liverpool-helt trekkes frem som en mulig løsning på Anfield.

Fredag formiddag sprakk nyheten om at Jürgen Klopp er ferdig som Liverpool-manager etter inneværende sesong.Like etterpå fulgte spekulasjonene om hvem som kan overta for tyskeren og spesielt ett navn skiller seg ut, nemlig tidligere Liverpool-spiller og nåværende Bayer Leverkusen-manager Xabi Alonso.

Alonso spilte i Liverpool fra 2004 til 2009 og vant Champions League i 2005 som det store høydepunktet.

I første halvdel av denne sesongen hadde Leverkusen tidenes tredje høyeste poengfangst i ligaen, bare overgått av nettopp Guardiolas to første sesonger i Bayern München.

Bisgaard Sundet mener også det vil være naturlig for Liverpool å se til Alonso, men advarer om mulig tøff konkurranse.

Han tror likevel Alonso vil unngå unødvendig støy i jakten på Bundesliga-trofeet, og ikke ønsker at en eventuell Liverpool-overgang skal nå offentligheten.Også José Mourinho, som nylig fikk sparken i Roma, trekkes frem av bookmakere som en mulig kandidat.Haugstad ser på Brightons 44-årige manager Roberto De Zerbi som den mest opplagte kandidaten etter Alonso.

Italieneren har levert gode resultater etter at han overtok Brighton i september 2022 og har en spillestil som begeistrer mange.Tore Hansen er daglig leder i Liverpools norske supporterklubb. Han mener det er flere ting med De Zerbi som kan passe godt inn i Liverpool.

To andre navn som nevnes er Tysklands landslagstrener Julian Nagelsmann og Klopps mangeårige assistent, Pep Lijnders

Nagelsmann har et kommende EM på hjemmebane i sommer, og det er tvilsomt om han vil forlate landslagsjobben allerede til sommeren.

Når det gjelder Lijnders kom det frem i fredagens pressemelding fra Liverpool at også han er ferdig i klubben etter sesongen, med et ønske om å satse på egen manager-karriere.

Om det blir som manager hos de røde fra Merseyside, er derimot mer usikkert.