Svensk landslagsspiller lagt i respirator – tidligere lagkamerater i sjokk

Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson er innlagt på sykehus i respirator etter en akutt sykdom hvor han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke.

Det er den danske klubben, hvor også norske Ola Brynhildsen spiller, som opplyser om Olssons tilstand.

Klubben skriver at 28 år gamle Olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen».

Olsson har hatt familien sin rundt seg i tillegg til deler av klubbens medisinske team den siste tiden. Han behandles nå av spesialister på området.

– Et team av Danmarks ledende medisinske eksperter arbeider for øyeblikket på høygir med å stille en diagnose og iverksette den rette behandlingen, skriver Midtjylland i en pressemelding.

– Det er utrolig tøft. Han er en fantastisk person og en veldig god venn. Det eneste viktige nå er at han blir frisk. Av respekt og forståelse for Kris og hans familie, kan jeg ikke uttale meg mer, sier Ola Brynhildsen til TV 2.

Midtjylland opplyser at informasjonen kommer ut på grunn av ryktene om Olssons fravær den siste tiden, og at de nå ber offentligheten om vise respekt og ro over Olsson, familien og legene.

– Alle i Midtjylland er selvsagt dypt preget av Kristoffers plutselige sykdom, og våre tanker og fulle støtte går til Kristoffer og hans familie.

Olsson står oppført med 47 landskamper for Sverige. Han kom inn som innbytter i Sveriges forrige tellende kamp, da de vant 2–0 hjemme mot Estland i EM-kvalifiseringen.

Han spilte også samtlige av Sveriges fire kamper i EM i 2021.

Olsson var i Arsenal som unggutt, hvor han som 18-åring fikk spille én kamp i ligacupen. Deretter fortsatte karrieren i Midtjylland, hvor han ble seriemester i 2014/15-sesongen. Olsson dro til AIK i 2017, videre til Krasnodar i 2019 og så til Anderlecht i 2021.

Der ble det én sesong, før han dro på lån tilbake til Midtjylland – en overgang som ble gjort permanent i fjor sommer.