Deila hardt presset i Belgia før Molde-kampen: – Jeg snakker ikke ofte med styret

Ronny Deilas Club Brugge er ute av cupen og 20 poeng bak i serien. Det spekuleres i at neste kamp kan bli avgjørende for om han får sparken.

Onsdagens overtidstap i cupen mot Brann-eksporten Mathias Rasmussen og Union Saint-Gilloise førte til at Deila måtte forsvare jobben sin.

– Vi må snu dette raskt. Genk venter på søndag, sa Deila etter onsdagens kamp ifølge Het Nieuwsblad.

I serien er Brugge på 3.-plass. Union Saint-Gilloise topper serien med 20 poengs forsprang til Deilas lag og sendte altså nordmannen ut av cupen. Laget er med i Europa Conference League og møter Molde i 8-delsfinalen til uken.

«Krisen er komplett nå som cupen ikke lenger kan vinnes», fastslår avisen Het Laatste Nieuws.

Brugge – der de norske landslagsspillerne Antonio Nusa og Hugo Vetlesen også spiller – står med kun én seier på de fem siste kampene i serien. Den ene trepoengeren kom mot bunnlaget Eupen:

«Man skal aldri si aldri, men i utgangspunktet leder Deila laget mot Genk i en kamp som trolig vil avgjøre fremtiden hans som trener», skriver avisen videre.

Nå handler alt om å nå sluttspillet og ende blant de tre beste for å spille i Europa kommende sesong.

Deila ble onsdag kveld spurt om han har støtte fra klubbens styre.

– Jeg snakker ikke så ofte med styret, sa nordmannen.

Deila fortalte også at han har erfaring med lignende situasjoner før i klubber han har trent tidligere.

– Hvis du legger listen latterlig høyt, er alt dritt. Vi bør ikke peke på hverandre nå, sa Deila onsdag og manet til ro. Han la til at blikket rettes mot Genk-kampen søndag.

De belgiske fotballegendene Jan Ceulemans og Franky van der Elst var blant dem som rettet skarp kritikk mot Deila foran onsdagens cupkamp. Det har gått tre uker siden sist telemarkingen har kunnet knytte nevene på sitt vante vis og juble for seier.