Ekspertene fullroser Molde etter ny Europa-skalp: – Bare å ta av seg hatten

Et glimrende utgangspunkt så ut til å glippe for Molde, men på overtid kontret de inn en seier som ikke bare betyr mye for dem. Den kan også bety mye for norsk fotball.

Torsdag kveld ble en ordentlig berg og dalbane for Moldes del. De ledet 1–0 til pause takket være Halldor Stenevik, holdt på ledelsen gjennom store deler av andre omgang, men bare minutter før full tid fikk de straffe imot.

Den satte Maxim De Cuyper sikkert, og de aller fleste var enige om at 1–1 var et dårlig utgangspunkt for Erling Moe & co.

For på overtid kontret Molde inn seiersmålet. Brugge sendte mange spillere i angrep i jakten på seiersmålet, men fikk i stedet en i fleisen. Mats Møller Dæhli fant Veton Berisha, som spilte fri Fredrik Gulbrandsen.

Alene med keeper gjorde Moldes nummer ni ingen feil – og sørget for ellevill jubel på Aker Stadion.

Europa-eventyret fortsetter for Moldes del. I forrige runde knuste de Legia Warszawa. Nå har de fått et glimrende utgangspunkt mot den belgiske storklubben Club Brugge.

Kristoffer Løkberg understreker veldig tydelig overfor NRK at han aldri kommer til å bli glad i Molde, men det var en grunn til at han jublet over Gulbrandsens 2-1-scoring.

Torsdagens seier og andre resultater rundt om i Europa gjør nemlig at Norge klatret på klubbkoeffisient-rangering til Det europeiske fotballforbundet.

Det kan gi flere norske lag ute i Europa. Norge er nå, takket være Moldes seier, foran Danmark på rangeringen. Danskene har ingen lag igjen i Europa, etter at København ble slått ut av mesterligaen onsdag.

Fortsatt kan andre klubber og land stikke kjepper i hjulene for Norges del, men hvis Norge beholder 14. plassen de nå har, vil det gi fem norske klubber i Europa: To i mesterligaen, én i europaligaen og to i serieligaen fra og med 2025/26-sesongen.