Haaland fikk hard medfart da City gikk til semifinale i FA-cupen

(Manchester City – Newcastle United 2–0) To ganger ble Erling Braut Haaland (23) liggende etter å ha fått hard medfart fra Newcastle-stopper Fabian Schär (32).

– Han vet at det alltid er sånn. Han (Schär) er midtstopper, og han vil tvinge seg mot ham (Haaland) og omvendt. Det er sånn det er. Vi har visst det lenge, så det er ikke noe problem, sier Guardiola etter kampen.

VG spør om de to situasjonene i første omgang.

Først da sveitseren sklitaklet bakfra da Haaland kom ned i banen for å møte ballen. Schär traff ballen først, før han så traff nordmann i stor fart.

Haaland brukte tid på å komme seg på beina igjen. City fortsatte angrepet, men Guardiola så bekymret bort på nordmannen mens ballen var et annet sted.

Like før pause ble jærbuen liggende etter nok en konfrontasjon med Schär. Den sveitsiske stopperen så ut til å treffe nordmannen på ankelen i relativt høy fart.

Denne gangen så det mer alvorlig ut, men han haltet seg av til pause for egen maskin. Schär og Haaland var uatskillelige nesten kampen gjennom: Hvor enn nordmannen gikk, hadde han en sveitsisk stopper i nærheten.

Bernardo Silva sendte hjemmelaget i føringen på kampens første virkelige sjanse. Skuddet med høyrefoten fikk en retningsforandring og lurte målvakt Martin Dúbravka.

Haaland gliste mens han løp bort til portugiseren for å feire. Han viftet med pekefingeren mot ham – og Silva hevet øyenbrynene som for å si «ikke verst».

2–0 var også en retningsforandret Bernardo Silva-scoring. Da så Dubravka bare oppgitt ut i luften etter at han igjen ble satt ut av spill.

– Fotballgudene jobbet mot oss i dag, sier trener Eddie Howe etter kampen.