Roy Keane ut mot Haalands grunnspill: – Er så dårlig

Mener noen av ferdighetene til Erling Braut Haaland (23) ser ut som en spiller på nivå fire i England.

Det var i studio hos Sky Sport etter kampen mellom Manchester City og Arsenal at Roy Keane tok for seg prestasjonen til Haaland.

– Nivået hans i banespillet er så dårlig. Det er ikke bare i dag. Foran mål er han den beste i verden, men i banespillet er det så dårlig. Han er nesten som en League 2-spiller. Det må forbedres og det kommer det til å gjøre i løpet av de neste årene. Han er en fantastisk spiss, men han må forbedre banespillet sitt, sier Keane i kanalens studio.

Keane har en historie med Alfie Haaland etter å ha skadet faren til Erling stygt under en kamp mellom Manchester City og Manchester United.

For Haaland og City ble det en tung kveld. 0–0 betyr en liten luke opp til Liverpool, som vant sin kamp mot Brighton.

Sky Sports-ekspert Micah Richards var heller ikke imponert over Haaland.

– Haaland prøvde seg på mange løp, men kombinasjonsspillet var ikke-eksisterende. Haaland skulle gjort mer. Saliba og Gabriel hadde ham i lommen, sier Richards.

– Han scorer fortsatt mange mål, men man ser alltid etter hva som kan forbedres. Spillet hans feilvendt trenger å jobbes med, sier Richards.

Sjefskribent Henry Winter i The Times fnyser litt da VG presenterer spesielt Keanes uttalelser.

– Han er ikke en League Two-spiller, han er helt klart en Champions League-spiller, sier Winter.

– Han har blitt kritisert før, men har en tendens til å latterliggjøre denne kritikken, fortsetter han.

Det som gjorde det vanskelig for Haaland mot Arsenal, mener Winter, er hvordan han blir så godt markert av Arsenal-stopperne Gabriel og William Saliba.

Og at både han og City ikke fikk spesielt mye hjelp fra dommer Anthony Taylor i dagens kamp.

Jærbuen har spilt tre kamper mot Arsenal denne sesongen, scoret null mål og generelt slitt med å sette sitt preg på kampene.

I søndagens storkamp ble han effektivt nøytralisert av Arsenal-stopperne.

Og da han mot slutten av kampen mislyktes i å avslutte på bakre stolpe etter en corner, trodde legenden Gary Neville hos Sky Sports knapt det han så.

– Han er en fantastisk målscorer, men der ser Haaland ut som han aldri har spilt fotball før, sa han etter en kort latter.