Hyller Fredrikstad for kynismen: – Handler om å gjøre det som kreves

Først var han forbannet på Fredrikstad. Etter å ha roet seg, mener den tidligere Brann-spilleren at norsk fotball har noe å lære.

Jeg var så frustrert etter kampen. Det boblet inni meg. Jeg ser jo denne kampen som bergenser og Brann-supporter, sier Jonas Grønner til VG.

Han er tidligere U21-landslagskaptein og nåværende fotballekspert for Bergensavisen.

Nå går han ut og hyller Fredrikstad etter den kontroversielle kampen søndag.

Stopp i spillet grunnet FFK-spillere som gjentatte ganger lå nede med skader og kramper gjorde hjemmefansen illsinte.

– De la seg ned nesten hver gang de fikk muligheten. Jeg har ikke vært med på noe slikt før, sa Brann-spiller Niklas Wassberg ifølge BT.

Grønner mener, etter å ha lagt egne klubbfølelser til side, at Fredrikstad gjorde alt rett.

– For meg handler det om å gjøre det som kreves for å vinne. Hele fotballens natur og idé handler om å vinne. Det så vi et mesterlig stykke av i går, sier Grønner.

Allerede i 2016 var den daværende landslagskapteinen for U21-gutta ute og etterlyste mer kynisme etter flere mislykkede kvaliker.

Han mener norsk fotball generelt kan lære av FFK.

– Hvis et norsk landslag med Ødegaard og Haaland hadde oppført seg som FFK i går, så tror jeg helt ærlig mange ville reagert negativt selv om vi hadde vunnet. Fordi det ikke er slik vi skal vinne. Dette handler om fotballkultur. Norge må skru seg i den retning at det skal være greit og lov å være ekstrem i enkelte situasjoner. Den fotballkulturen begynner i hjemlig serie, sier Grønner.