Sarpsborg 08-spiller Jeppe Andersen slipper straff: – Skandale

Sarpsborg 08-spiller Jeppe Andersen fikk kun gult kort etter albuen på Fredrikstad-spiller Morten Bjørlo.

Etterpå gikk dommersjef Terje Hauge ut og sa det burde ha vært delt ut rødt kort i situasjonen.

Men den danske spilleren kommer ikke til å bli straffet i etterkant. Det bekrefter Norges Fotballforbund overfor VG.

– I dette konkrete tilfellet ble Sarpsborg 08-spiller Jeppe Andersen tildelt gult kort for den aktuelle forseelsen. Dermed foreligger det ikke rettslig grunnlag for å iverksette disiplinærsak mot Andersen, svarer kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen i en SMS.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Morten Bjørlo, men agenten hans Imad El Hammichi fyrer løs på X/Twitter.

Han kaller det en «skandale».

– Hadde dette skjedd på byen så hadde det vært anmeldelse og bot eller fengselsstraff. Dette er vold. Jeg mistet pusten selv da jeg så det. Man kan ikke holde på sånn, utdyper han overfor VG.

VAR skal rette opp feil, mens Påtalenemnda ikke kan gjøre det i etterkant? Hva er poenget da? spør han retorisk.

– Det burde vært etterspill når de har fått tid til å se på situasjonen. Det viktigste her er spillerens helse. Da burde NFF satt et eksempel når man ser kraften og farten han går inn med. Det ser ut som han går etter mann. Dette er ikke MMA, det er fotball. Heldigvis gikk det fint, men det kunne gått verre, sier El Hammichi.

Også TV 2-ekspert Yaw Amankwah omtalte det som «vold». Jeppe Andersen svarte følgende til kanalen:

– Jeg synes kanskje det er en voldsom anklage. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til akkurat det. Jeg er bare en fotballspiller som prøver å arbeide hardt og gjøre mitt beste. Noen ganger skjer det ting man ikke ønsker skal skje, sier han.

– Jeg ønsker å beklage at det ble så voldsomt som det ble. Det så ubehagelig ut. Men jeg vil bare understreke at min intensjon aldri var å prøve å slå noen bevisstløs.