Barcelona kollapset mot PSG

Med ti mann forsøkte Barcelona å forsvare inn en semifinaleplass, men Paris Saint-Germain rev spanjolene i fillebiter.

Historisk sett har kampene mellom Barcelona og PSG bydd på høy underholdning, og returoppgjøret i kvartfinalen i Champions League var intet unntak.

Mange husker kanskje den elleville snuoperasjonen til Barcelona mot franskmennene i 2017. Den gang snudde de 0–4 til 6–5-seier sammenlagt.

I år fikk PSG revansje.

Barcelona fikk en drømmestart på eget gress da Raphinha pirket inn 1–0 etter et godt forarbeid av 16 år unge Lamine Yamal. Men et rødt kort til Ronald Araújo etter halvtimen spilt gjorde at kampen tok en dramatisk vending.

Fra å ligge under 2–3 sammelangt snudde det franske hovedstadslaget kampen og tok seg videre til semifinale med 6–4-sammenlagtseier. Det kunne nesten ikke ha blitt skrevet bedre for eks-Barcelona-spiller Ousmane Dembélé som hjemsøkte gamleklubben. Den franske driblefanten fikk en fiendtlig velkomst tilbake i Barcelona og ble møtt med pipekonsert ved hver involvering.

Det startet klønete for 26-åringen, men utover i kampen ble han marerittet spanjolene kommer til å huske i lang tid. Først utlignet han til 1–1 da han hamret ballen i nettaket på et innlegg fra Bradley Barcola.

Det skjedde ti minutter etter at Araujo rev ned sistnevnte på vei gjennom alene mot mål. Uruguayaneren ble sendt rett i dusjen og derfra og ut ble det beintøft for hjemmelaget.

I annenomgang dundret Vitinha ballen i det lengste hjørnet fra 20 meter og da var kampen snudd.

Etter kampen var han igjen ute på banen for å kjefte på hoveddommer Istvan Kovacs. Bare fem minutter etter 2–1-målet var Dembéle på farten igjen. I en duell med João Cancelo gikk franskmannen i gresset innenfor 16-meteren. Dommer Istvan Kovacs tenkte seg om et lite sekund før han pekte på ellevemetersmerket.

Kylian Mbappé sendte straffen knallhardt i nettveggen, helt utagbart for Marc André ter Stegen.

Barcelona pøste på med folk for å redusere til 2–3 og sikre seg ekstraomganger. I stedet utnyttet Mbappé en stygg forsvarsfeil og satte 4–1. PSG tok seg videre til semifinale i Champions League.