Gir angrepsrekken det glatte lag: –⁠ Gått helt opp i limingen

Effektiviteten til Liverpool har blitt kraftig forverret etter at Jürgen Klopp ga beskjed om at han gir seg til sommeren. Angrepsrekken får skylden.

Liverpools sjansesløseri kan ha kostet dem ligatittelen. Tapet mot Everton gjør at det ser svært mørkt ut for Liverpools sjanser.

Mot byrivalen hadde de 13 skudd og en xG på 2.02, men det endte med null mål. Dette var ikke noe unntak. En av dem som må tåle kritikk er Mohamed Salah.

– Jeg tror det er stort spørsmål for den nye manageren som kommer inn hva fremtiden bringer for Salah, og det er nok første gang vi stiller oss det spørsmålet, sier Liverpool-legende og nåværende fotballekspert Jamie Carragher.

Salah har hatt en fryktelig formkurve. Før Klopps annonsering scoret han på 21,5 prosent av skuddene sine, etter har han vært nede på 8,6 prosent.

– Mohamed Salah er Liverpool viktigste målscorer, men han har gått helt opp i limingen. Han har sett ut som en skygge av seg selv, særlig siden han kom tilbake fra skade (tidlig i mars). Han er en Liverpool-legende, en superstjerne, men har vært så langt unna, sier Sky Sports-eksperten.

Liverpool har scoret 75 ligamål. Iølge tall fra Understat burde de stått med 81,67 mål i Premier League. Til sammenligning har tittelkonkurrenten Arsenal scoret 7,98 mål mer enn forventet. Manchester City ligger også over med 1,98 mer enn forventet xG.

Det som gjør det hele enda dystrere for Liverpool er at det bare har blitt verre, og spesielt etter at Jürgen Klopp i slutten av januar ga beskjed om at han gir seg etter sesongen. Resultatene har vært dårligere og Liverpool har brent enda flere sjanser foran mål.