City vinner mer uten Haaland: –⁠ Foretrekker å ha Erling

Tallenes tale viser at Manchester City i gjennomsnitt scorer mer, slipper inn mindre og vinner mer uten Erling Braut Haaland (23) denne sesongen.

– Jeg foretrekker å ha Erling til min disposisjon i stedet for å ikke ha det. Holder det? Godt. Neste spørsmål, sier Guardiola til VG etter 4–0-seieren over Brighton torsdag kveld.

Haaland var ikke i kamptroppen for andre kamp på rad, etter at han gikk av banen mot Real Madrid med en mindre skade for en drøy uke siden.

Guardiola antyder at Erling Braut Haaland kan være tilbake allerede mot Nottingham Forest søndag.

– Han sa han føler seg bedre, men jeg vet ikke (om han rekker det).

Tallene forteller likevel ikke hele historien, mener Sam Lee i The Athletic.

– Hvis dette hadde vært Haalands første sesong, hadde vi kanskje lurt på hvor bra dette fungerer. Men vi vet det funker, de vant «The Treble» forrige sesong, sier han.

Han peker på at problemet til Manchester City i deler av sesongen har vært større enn Haaland, at det er andre deler av maskineriet som har manglet eller ikke fungert.

– En løsning kan være å ikke spille med Haaland i alle kamper. Gir det mening å bruke andre spillere i kamper der Haaland får få berøringer? Men når laget fungerer, fungerer som regel også Haaland, sier han.

Det sagt: Når maskineriet ikke fungerer, har de mer glede av en spiller som Julian Alvarez, mener Lee. Det gir mer stabilitet.

Haaland har gått glipp av to perioder for Manchester City denne sesongen, den lengste da han var ute med en såkalt stressfraktur i desember og januar.

Etter tilbakekomsten har han ikke produsert de utrolige tallene han har for vane foran mål, med 12 mål på 17 kamper (fem av målene kom i samme kamp mot Luton i FA-cupen).

Det har ført til tidvis voldsom kritikk, kanskje aller mest på grunn av hans omdiskuterte ferdigheter i banespillet.