Fra nedrykk- til gullspørsmål for RBK: –⁠ Hadde vært bipolare hele gjengen

Ole Sæter (28) var svært selvkritisk, tok lagkompis Ole Selnæs i forsvar etter en tabbe, og mener Rosenborg er nærmere Bodø/Glimt enn mange tror.

– Jeg føler vi er på god vei. De er gode på det de gjør. De har holdt på i mange år. Men i den andre omgangen er det lite som skiller oss i banespillet. Der synes jeg at vi er bedre. Men det hjelper ikke om vi ikke er gode nok i motstanderens boks, sier Sæter til VG.

– Så dette var langt unna en slags realitetsorientering for Rosenborg?

– Ja. Glimt er gode, men vi er ikke så langt unna som resultatet tilsier.

Selv om en svært oppgitt Kjetil Knutsen stjal noe av oppmerksomheten etter lørdagens storkamp mellom de to klubbene, handlet den også om hvor nær Rosenborg er toppen av norsk fotball per dags dato.

Trøndernes inngang til oppgjøret var preget av optimisme etter tre seire som hadde sørget for klubbens beste ligastart på syv år.

For etter et helsvart 2023 har nå tonen endret seg i Trondheim. Rosenborg-spillerne fått spørsmål om de både er gull- og medaljekandidat i 2024.

– Vi hadde vært bipolare hele gjengen om vi skulle forholdt oss til det eksperter og kommentatorer sier. Jeg føler vi har beina plantet på jorden, sier Sæter.

– For fire uker siden svarte vi på spørsmål om vi kom til å rykke ned. Nå svarer vi på om vi går for gull. Det får andre vurdere. Det koker rundt Rosenborg. Vi skal bare sørge for at vi tar størst mulig steg, sier Erlend Dahl Reitan.