Hugo Vetlesens ukjente bakgrunn: –⁠ Som barn gjør man dumme ting

Den norske landslagsspillerens status vokser i utlandet.

På under et år har Hugo Vetlesen (24) blitt en sentral skikkelse i Club Brügge og den kommende måneden skal han slåss om både ligatittel og finaleplass i Europa Conference League.

– Når man spør spillerne på laget hvem i garderoben som hever stemmen så er Hugo Vetlesen  et navn som går igjen.

– I garderoben er han ikke blant de største lederne, men han er like under de øverste lederne allerede, noe som er smått overraskende siden han enda ikke har vært her et år. Også på banen er han en leder gjennom måten han kriger, skryter Tomas Taecke av 24-åringen.

Taecke har i 12 år vært ansatt som fotballjournalist i Belgias største avis, Het Laatste Nieuws, og bruker hver eneste arbeidsdag til å følge klubben tettest mulig.

Vetlesen kjenner seg igjen i fotballjournalistens beskrivelser:

– Ja, jeg synes jeg har vært meg selv fra første stund og det er klart at gode prestasjoner på banen og mer tid i klubben gjør det lettere å ta plass i gruppen.

– Det er naturlig for meg og noe jeg har gjort i alle klubbene jeg har vært innom. Om det er i Belgia, Norge eller hvor hen det måtte være så tar jeg plassen som trengs for å få meg selv til å føle meg enda mer komfortabel.

– Hvordan vil du oppsummere ditt snart første år i Belgia?

– Jeg vil si veldig bra. Jeg har trivdes fra første sekund siden jeg ankom og har spilt allerede 50 kamper i år, svarer Vetlesen.

– Hugo ble rullert mye på de første månedene, han var litt inn og ut av startoppstillingen og ble brukt i en rolle som ikke nødvendigvis er hans sterkeste, påpeker fotballjournalist Taecke, og fortsetter:

– Nå spiller han høyere i banen, finner stadig mer sin plass i laget og med scoring i to strake kamper er han på en formtopp. Målet mot St. Gilliose var av den artige sorten.