Peker på Ødegaards spesielle grep: –⁠ Det er ikke vanlig

Arsenal-kjennere forklarer hvorfor Martin Ødegaard (25) «elskes av alle» i klubben.

– Det som er tydelig, er at han respekteres av alle rundt ham. Siden han leder gjennom eksempelets makt, er det han som setter tonen. Gjennom samtaler jeg har hatt med folk i klubben Arsenal, fremstår han veldig jordnær og normal, sier journalist Art de Roche i The Athletic.

Etter 5–0-seieren over Chelsea 23. april sa manager Mikel Arteta at «alle i klubben elsker Martin».

De som følger klubben tettest, forklarer det mye med det han gjør i klubbens kulisser.

– Han har ikke noe imot å spise lunsj med de «normale», ikke-spillende ansatte i klubben. Det er ikke vanlig blant fotballspillere. At han verdsetter alle rundt ham, ikke bare fotballspillere, settes veldig høyt – og trolig én av grunnene til at Mikel (Arteta) så ham som en mulig kaptein, sier de Roche.

– Alle i klubben snakker om det: Om hvor hjelpsom, til stede og åpen han er. Det er åpenbart at han er intelligent i kommunikasjonen sin, sier Sam Dean i The Telegraph.

Begge peker på at mange på utsiden av klubben ble overrasket da nordmannen ble utnevnt til kaptein sommeren 2022.

Nå er det ikke mange som lurer, lenger: Arsenal utfordrer om tittelen for andre år på rad og Ødegaard er en nøkkelbrikke. Han kom på fjerdeplass da årets spiller ble kåret av britiske fotballjournalister.

Mye er også mulig å se med det blotte øyet, som hans arbeidsmoral og tekniske briljans på banen.