Tottenham-supporterne håper på tap (!): –⁠ River meg i fillebiter

Med seier over Manchester City, kan Tottenham nå Champions League neste sesong. Men for mange Tottenham-fans er frykten for Arsenal-gull større.

City har neppe råd til å tape poeng på Tottenham Hotspur Stadium tirsdag kveld. Da tar Arsenal høyst sannsynlig sitt første ligagull på 20 år.

Et skrekkscenario for Spurs-supportere, som har et hatforhold til Arsenal som strekker seg langt bakover i tid. Klubbene er erkerivaler.

De fleste av dem har selv ikke opplevd en slik triumf. Tottenhams siste ligagull kom for 63 år siden.

Jeg tror svært få Tottenham-fans blir lei seg om Tottenham taper i dag, sier Erik Thorstvedt til VG. Den tidligere Spurs-keeperen (1989–96) pleier fortsatt et nært forhold til klubben i Nord-London.

Bare seks kilometer unna ligger Arsenals høyborg, Emirates Stadium. Med seier over Everton søndag kan det bli gullfeiring for Martin Ødegaard & co.

Forutsetningen er at naboen Tottenham kniper poeng i kveld. Manchester City slår etter alt å dømme West Ham hjemme i serieavslutningen.

Med seks poeng mot Manchester City og Sheffield United kan det bli 4. plass. Det gir Champions League til høsten. Aston Villa ligger i øyeblikket fem poeng foran, men møter formlaget Crystal Palace på bortebane søndag.

Fansen ser at fjerdeplassen blir vanskelig uansett. De vil i hvert fall ikke at Arsenal skal vinne ligaen, sier Erik Thorstvedt.

NRK-profil og Tottenham-supporter, Tete Lidbom, skriver under på Thorstvedts påstand.

– Denne kampen river meg i fillebiter. I går sto jeg og fortalte Ingerid Stenvold at jeg ønsket at Spurs skal tape. Champions League er gøy, men Arsenal som vinner Premier League er mye verre, sier Lidbom til VG.

Lederen for Tottenhams norske supporterklubb håper ikke på tap. Som supporter for Tottenham, er vårt fokus alltid på våre egne prestasjoner og målsettinger. Vi tar én kamp av gangen og jobber hardt for å sikre seier og suksess for vårt lag. Det betyr at vi er fullt fokusert på å sikre vår plass i Champions League, og det innebærer å vinne kampen i kveld, sier Bjørnar Valen, leder for Tottenhams Venner med over 6000 medlemmer.