Grealish forsvarer kameraten Haaland mot «respektløs» kritikk

27 Premier League-scoringer var kanskje ikke nok for alle kritikere, men Jack Grealish (28) mener Erling Braut Haaland (23) ikke får nok respekt for årets sesong.

Er du overrasket over den latterlige kritikken han har fått denne sesongen? spør Talksports radiovert og tidligere Aston Villa-spiller Gabby Agbonlahor.

– Det er litt respektløst, det er som om det ikke er bra. Det er utrolig, han er der hver gang ballen er i boksen. Jeg kan ikke snakke godt nok om ham, sier Jack Grealish på radiokanalen Talksports morgensending torsdag.

27 scoringer i Premier League og gullstøvelen for andre år på rad til tross: Erling Braut Haaland (23) har fått tidvis krass kritikk gjennom den nylig avsluttede Premier League-sesongen.

Spesielt på grunn av grunnspillet, men også for bidragene foran mål.

Jack Grealish – god kamerat av Haaland – vil ikke ha noe av det.

– Han er bare utrolig, han er en morder (foran mål).

Søndag feiret de seriegull: Det fjerde strake, som ikke noe engelsk lag før har klart.

Manager Pep Guardiola har også forsvart Haaland en rekke ganger denne våren. Grealish trekker frem Haalands egenskaper utenfor banen:

– Vi kommer veldig godt overens, han er en super fyr og så bra å ha i garderoben. Jeg har aldri sett noen ha den arbeidsmoralen, det er alle de små tingene han gjør i hverdagen. Jeg har aldri sett lignende.

Til helgen venter FA-cupfinalen mot Manchester United klokken 16.00 lørdag.

Skulle City vinne den, vil de bli første lag som vinner en hjemlig «The Double» to sesonger på rad.