Stabæk rotet bort 4–0-ledelse: –⁠ Mest elleville jeg har sett

(Stabæk-Egersund 4–5) Stabæk ledet 4–0 i andre omgang. Da dommer blåste for full tid hadde Bob Bradleys gutter kastet bort fra alt.

Det Egersund har gjort her de siste 20 minuttene er noe av det mest elleville jeg har sett. De så døde og begravet ut. Nå er Stabæk på hælene, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah med fem minutter igjen av kampen.

Det skulle bli enda villere.

Da Rasmus Vinge satte inn 4–0 med 35 minutter igjen å spille, virket det hele ferdig for nyopprykkede rogalendinger.

Men tre mål på et kvarter – to av dem fra den skadeforfulgte spissen Andreas Helmersen – var Egersund for alvor med i kampene.

Tre minutter før slutt dukket Magnus Lankhof Dalby opp og satte inn 4–4. Det er kun to uker siden Stabæk rotet bort en 3–0-ledelse i Moss.

Men Egersund var ikke ferdige. Henrik Elvevold satte inn 5–4 på overtid på Nadderud. EIK hadde klart det umulige!

– Et av de sykeste comebackene vi har sett, sier Amankwah.

Med det er også Egersund oppe på opprykksplass, med 18 poeng på sine ni første kamper.

Jeg sa til supporterne at vi har sviktet dem, sier Stabæk-trener Bob Bradley til klubbens egen hjemmeside.

– I pausen snakket vi om å holde buret rent, medgir han.

– Vi blir nervøse og slutter å spille fotball. Vi må forsvare oss bedre.

På motsatt trenerbenk opplevde Kjell André Thu fra Egersund det utrolige med å snu 0–4 til 5–4.

– Vi er en gjeng som har veldig troen på det vi driver med. Vi har satt sammen en fin gruppe, der alle drar i samme retning og alle jobber knallhardt. Når vi ligger under 0-4, skal det noe helt spesielt til, og det graver vi ut, og det er jeg veldig stolt av, sier Thu til VG.

Han leverte coaching godt over Obos-klasse fra benken: Tre av hans fire innbyttere skrev seg inn på scoringslisten i den elleville 2. omgangen.