Ødegaard-slakt av VAR og norske dommere: –⁠ Har vært imot dette hele tiden

Sandefjord-treneren mener hans lag aldri ville fått straffen som Bodø/Glimt fikk.

Jeg har sett den på video én gang, men det ser utrolig billig ut. Du kan være hundre prosent sikker på at den hadde ikke vi fått, hevder Hans Erik Ødegaard.

Sandefjord-treneren snakker med VG etter å ha spilt 1–1 mot serieleder Glimt i Bodø. Ødegaards lag tok ledelsen, men hjemmelaget fikk med seg poeng etter en straffe som er omdiskutert.

Kasper Høgh gikk i bakken. Dommer Usman Aslam valgte ikke å dømme straffe, men etter å ha vært borte på VAR-skjermen ble avgjørelsen omgjort.

– Av det jeg så, var ikke den «clear and obvious» feil som dommeren ikke tok. For meg ser det ut som han sparker i bakken der, sier Ødegaard, som tar et forbehold om at han kun har sett den én gang.

Ja. Men jeg er subjektiv. Jeg er Sandefjord-mann. Men hvis du spør de fleste i Fotball-Norge om Sandefjord hadde fått den mot Glimt på Sandefjord stadion, så tror jeg mange ville sagt nei, sier han.

Dommer Mohammad Usman Aslam har ikke besvart VGs henvendelse onsdag kveld.

Nå tar Ødegaard et oppgjør med VAR og hvordan dommerne i Eliteserien har brukt dette i år.

– Jeg har vært imot dette hele tiden. Før det kom også. For meg kan VAR ta to ting: Offside og det er om ballen er i mål. Ellers vil alt være basert på skjønn. Nå kan det være ti dommere hvor fem dommere dømmer den ene veien og fem dommere den andre. Så får du like mange diskusjoner, sier Ødegaard.

Det jeg synes VAR viser, og som Molde er et godt eksempel på, samt den situasjonen i Fredrikstad, er at man ikke klarer å ta riktig avgjørelse selv om de ser det to ganger. Folk forventer det. I tillegg drar det ut masse tid. Jeg var mot det før og jeg synes det fungerer veldig dårlig, sier Ødegaard.